Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας για τις φοιτητικές εκλογές

3 Min Read

Η ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ !

Εδώ και λίγο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απέλπιδας προσπάθειας από την κυβερνητική παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μόνο σαν τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθειά τους να διαλύσουν με το έτσι θέλω τους Φοιτητικούς Συλλόγους μας. Με τη στήριξη και του ίδιου του Ιδρύματος (άμεση εμπλοκή του νομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), δημιούργησαν ένα «Σύλλογο»-Φρανκενστάιν, ενιαίο για όλα τα Πολυτεχνικά τμήματα(!), σε αντιπαράθεση με τους ήδη υπάρχοντες, εδώ και δεκαετίες, συλλόγους στους οποίους μέχρι το 2019 συμμετείχε και η ΔΑΠ .

Τι άλλαξε άραγε και οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση; Η ΔΑΠ μάλλον επειδή βλέπει ότι θα χάσει όταν έχει αντίπαλο, αποφασίζει να παίξει μόνη της για να κερδίσει σίγουρα. 34 χρόνια είναι αυτά!

Ποιον βολεύει να δημιουργηθεί ένας «Σύλλογος» που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και να συνεδριάσει ποτέ;

Πως θα εκπροσωπούνται οι φοιτητές των 10 συνολικά τμημάτων(!) από έναν «Σύλλογο» που θα αφορά ένα συνονθύλευμα σχολών, που θα καλύπτει υποθετικά κοντά στους 8 χιλιάδες εγγεγραμμένους φοιτητές(!) , τόσο από το Πολυτεχνείο, όσο και από το πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας;

Με ποιες διαδικασίες δημιουργήθηκε ο εν λόγω σύλλογος, πότε ενημερώθηκαν οι φοιτητές;

Οι φοιτητές των Τμημάτων του Πολυτεχνείου δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Άλλωστε, φαίνεται ότι ήδη αποτυγχάνουν οι προσπάθειες αυτές, πέφτουν στο κενό, έχουν τη μαζική αποστροφή των φοιτητών. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτό το νέο «Σύλλογο»-φάντασμα, που δημιούργησαν, μόνο το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ θα συμμετέχει στις εκλογές του!

Επίσης είναι αποκαλυπτικό ότι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατάφεραν να βρουν θέση μόλις 9 (εννέα) (!!!!!) φοιτητές του Πολυτεχνείου, ανάμεσα στους χιλιάδες εγγεγραμμένους. Τέτοια είναι η αποδοχή των προσπαθειών τους από τους φοιτητές.

Μιλάμε για ξεκάθαρα απελπισμένη προσπάθεια να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, τόσο στη Κοζάνη, όσο και πανελλαδικά, να αλλάξουν το μήνυμα που θα στείλουν στις 18 του Μάη οι φοιτητές. Το κύκνειο άσμα της ΔΑΠ ως 1η Δύναμη.  Ας το ξεχάσουν ! Το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε την πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κυβερνήσεων για τις σπουδές και το μέλλον που μας ετοιμάζουν θα σταλεί μαζικά.

Οι σχεδιασμοί τους δεν θα περάσουν!

Οι φοιτητές στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Αυτό των ζωντανών, ενεργών Συλλόγων που θα διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά μας!!

Στις 18 Μάη ψηφίζουμε, στους Τμηματικούς Συλλόγους μας, Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Μοιραστείτε την είδηση