Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

2 Min Read

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης όπου οι υπηρεσίες του υπουργείου καταργούν αυθαίρετα την Β τάξη και ενοποιούν τα δύο τμήματα της πρώτης τάξης, ο Σύλλογος Γονέων στην έκτακτη γενική συνέλευση του, με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκόμενων αποφάσισε τα παρακάτω:

-Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά οι μαθητές της Β τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο και στις τάξεις τους για να κάνουν μάθημα με τους καθηγητές τους. Στο σχολείο θα βρίσκονται οι γονείς όλων των μαθητών για να υποστηρίξουν την λειτουργία του σχολείου.
-Να δοθεί η δυνατότητα έως τέλος Οκτωβρίου να γίνουν κατατακτήριες εξετάσεις για την προσέλευση επιπλέον μαθητών
-Να λειτουργήσει μόνο για φέτος ολιγομελές τμήμα στην Β τάξη
-Να παραμείνουν ως έχουν τα δύο τμήματα στην Α τάξη

- Advertisement -

Η ύπαρξη της Β τάξης ακόμη και ως ολιγομελούς, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και αναβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι γονείς των μαθητών του Καλλιτεχνικού σχολείου, θεωρούμε ότι η παύση της λειτουργίας της δευτέρας και η ενοποίηση των δυο τμημάτων της Α τάξης συνιστούν υποβάθμιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με σθένος τις επιλογές των παιδιών μας και καλούμε το υπουργείο Παιδείας να στηρίξει με τις ενέργειες του τις επιλογές των μαθητών του σχολείου.

Η προσωρινή επιτροπή του Συλλόγου Γονέων

του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση