Ανάρτηση της Φάνης Φτάκα για το βιβλίο της Άννας Τανή για την Πανδώρα: Απορίας άξιο γιατί παραλείφθηκε ή αγνοήθηκε η τιμητική διάκριση από τον ΟΑΠΝ

2 Min Read

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Τανή για την «Πανδώρα» αναφέρεται με ανάρτησή της στο facebook η Φανή Φτάκα-Τσικριτζή. Η κ. Φτάκα μάλιστα εκφράζει την απορία της γιατί στο βιβλίο δεν αναφέρεται η απόφαση που πήρε ο Οργανισμός Πολιτισμού Κοζάνης το Σεπτέμβριο του 2016, περίοδο που βρισκόταν επικεφαλής του, να τιμήσει τον Πάρη Καραχάλιο. Η ανάρτηση λέει μεταξύ άλλων: «προχθές βράδυ μια ξεχωριστή βραδιά για την Κοζάνη η παρουσίαση του βιβλίου “Πανδώρα Κοζάνης 1902-2016 ” της κας Αννας Τανή -Καραχάλιου. Το βιβλίο παρουσιάζοντας τις μουσικοϊστορικές διαδρομές της Πανδώρας για περισσότερο από έναν αιώνα αποτελεί μια σπουδαία διαχρονική παρακαταθήκη μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη συγγραφέα για το σπουδαίο της αυτό έργο, προϊόν πολύχρονης έρευνας και αναζήτησης!
Ωστόσο ξεφυλλίζοντας σήμερα πιο αναλυτικά το βιβλίο, ένιωσα ότι λείπει από αυτό ένα σημαντικό ντοκουμέντο που θα άξιζε να προστεθεί στον υπέρτιτλο «Έκφραση Τιμής» σελίδα 175, ακριβώς μετά την Απόφαση 572/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Είναι η Απόφαση 115/2016 και Α.Δ.Α.- Ω041ΟΚΨΕ-1Ρ5 του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης που αφορά στην Ανακήρυξη του κ.Πάρη Καραχάλιου σε επίτιμο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής ‘ΠΑΝΔΩΡΑ’. Η απόφαση ελήφθη το Σεπτέμβριο 2016 και καθώς εντάσσεται χρονικά στην περίοδο έρευνας της συγγραφέως αποτελεί άξιον απορίας το πως και γιατί παραλείφθηκε ή αγνοήθηκε αυτή η τιμητική διάκριση. Εύχομαι στο βιβλίο να’ ναι καλοτάξιδο, γιατί του αξίζει και σε μια δεύτερη έκδοση του να αποκατασταθεί η “έλλειψη τιμής” στο πρόσωπο του κ. Πάρη εκ μέρους του ΟΑΠΝ».

Μοιραστείτε την είδηση