Ανεξάρτητοι Έλληνες: Π.Ε. Κοζάνης: «Η ενέργεια και τα νερά αποτελούν δημόσια αγαθά και όχι προϊόντα προς πώληση»

2 Min Read

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από την ίδρυση τους, αποτελούν Κίνημα βασισμένο στην αλήθεια τη διαφάνεια και τον ξεκάθαρο λόγο, κάτι το οποίο εκφράστηκε με σαφήνεια στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη.

Μέσα από δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, αποφασίστηκε ρητά και κατηγορηματικά ότι:

- Advertisement -

«Η ενέργεια και τα νερά αποτελούν δημόσια αγαθά και όχι προϊόντα προς πώληση».

Τα παραπάνω ανατράπηκαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 με την ψήφιση, από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του πολυνομοσχεδίου που μεταφέρει το εναπομείναν ποσοστό της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (που μέχρι πρότινος ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο) στο νέο υπερταμείο.

Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες Κοζάνης και ενεργοί πολίτες, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας στη συγκεκριμένη εξέλιξη και καθιστούμε σαφές, ότι θα αγωνιστούμε για την πλήρη ανατροπή των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται πλέον στην ενέργεια και τα νερά.

Ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα σε όλους εκείνους,  που νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου, πως δεν ξεχνάμε ποιοι έφεραν την χώρα στη δίνη της κρίσης, ποιοι μεθόδευσαν την πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, την απαξίωση του λιγνίτη, την οικονομική ασφυξία αυτού του ενεργειακού γίγαντα και την εντεινόμενη ανασφάλεια στην περιοχή.

Τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών σε τοπικό αλλά και Εθνικό επίπεδο, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση της Συντονιστικής Επιτροπής και των μελών του Κινήματος στην Π.Ε. Κοζάνης.

Τέλος δηλώνουμε πως θα είμαστε, όπως πάντα παρόντες, σε όποια πρωτοβουλία είτε των εργαζομένων της ΔΕΗ είτε των φορέων της περιοχής, έχοντας καθαρή συνείδηση και χωρίς κανένα ενδοιασμό.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση