Άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Τετάρτης η 9η Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας “Egnatia Expo” στην Πτολεμαίδα

2 Min Read

Άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Τετάρτης η 9η Γενική Εμπορική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας “Egnatia Expo” στην Πτολεμαίδα. Στην έκθεση συμμετέχουν 65 επαγγελματίες από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι εκθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες στους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται να περάσουν έως και τις 12 Ιουνίου.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 και κατάφερε ακόμα και μέσα στην κρίση να είναι δυνατή και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Η επιμονή μας, μας δικαιώνει. Η νέα μεγάλη έκθεση της Δυτικής Μακεδονίας είναι εδώ, αναβαθμισμένη και δυνατή» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας και ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια.

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία του Ιουνίου για την περιοχή της Εορδαίας που φιλοξενεί μεγάλα και σημαντικά γεγονότα και δήλωσε ότι είναι «σημαντικό η Πτολεμαΐδα να ακούγεται όπως της αξίζει». Ο κ. Καρυπίδης τόνισε πως το κράτος δεν είναι εχθρικό, υπάρχουν, ωστόσο, άστοχες πολιτικές. «Οι εκθέσεις δεν παράγουν, οι εκθέσεις προωθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, θέτοντας το θέμα του τι παράγεται στη Δυτική Μακεδονία.

Για την πρωτοβουλία δημιουργίας χώρου που θα στεγάσει την Εμπορική Έκθεση και θα φιλοξενήσει άλλες δραστηριότητες, μίλησε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά εργαλεία, πχ. Jessica.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης τόνισε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη «καθώς μέχρι τώρα έχουν κλείσει άλλες 550.000 επιχειρήσεις στην περιοχή», ενώ ζήτησε τη στήριξη των καταναλωτών στους τοπικούς επιχειρηματίες».

Η έκθεση έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, στο οποίο ξεχωρίζουν γεγονότα τόσο γαστρονομικού ενδιαφέροντος, όσο και το fashion show αλλά και η συναυλία με το Γιώργο Τσαλίκη.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση