Ανοιχτή επιστολή τεσσάρων τοπικών συμβούλων της Ακρινής για τις εξελίξεις στην μετεγκατάταση

2 Min Read

Η κοινωνία της Ακρινής δεν είναι διχασμένη. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, της αναμονής και της κοροϊδίας για πάνω από δέκα χρόνια στο ζήτημα της μετεγκατάστασης. Όλοι μαζί, επιμένουμε να συνεχίζουμε να ζητάμε επίμονα απαντήσεις από τις κυβερνήσεις. Βγήκε ένα καλό από την αναταραχή των προηγούμενων ημερών. Μετά από καιρό, αναδείχθηκε και πάλι το θέμα της μετεγκατάστασης, και της άρνησης του Υπουργείου Ενέργειας να τοποθετηθεί επίσημα για τις προθέσεις τους. Εμάς αυτός είναι ο σκοπός μας.

Να πιέζουμε συνεχώς ώστε να αναδεικνύεται το πρόβλημα του χωριού μας, και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τους Υπουργούς για το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση. Ή σε τελική ανάλυση, αν δεν έχουν σκοπό να κάνουν τη μετεγκατάσταση να μας το πουν. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί για να κάνουμε πολιτικές δηλώσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες. Είμαστε όμηροι μιας κατάστασης και αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Αγωνιούμε γιατί βλέπουμε τα χρόνια να περνάνε, βλέπουμε πως κανείς δεν ασχολείται με τη μετεγκατάσταση, και βλέπουμε τις ευκαιρίες να περνούν από δίπλα μας.

- Advertisement -

Το μόνο που θέλουμε, είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις ώστε να βγούμε από την ομηρία. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να ανησυχούμε, και να θέτουμε καθημερινά το θέμα στους Βουλευτές και στους Υπουργούς για τους εξής 2 λόγους:

– Σύμφωνα με το Ν. 3938/2011 η μετεγκατάσταση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο που ΔΕΝ θα έπρεπε να υπερβαίνει τα δέκα έτη, δηλαδή το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του 2021.

– Σύμφωνα με την απάντηση του πρώην Υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σε ερώτηση της που έκανε η Βουλευτής Καλλιόπη Βέττα στις 22/9/2020 στη Βουλή των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θεωρεί πιο ρεαλιστική την ανάπτυξη του χωριού στη θέση που βρίσκεται σήμερα (!)

 

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Πουτογλίδης Παύλος

Πουτογλίδης Χαράλαμπος

Μουρατίδης Ζώης

Σισμανίδης Χαράλαμπος

Μοιραστείτε την είδηση