«Ανοίγει ο δρόμος» για την ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου

2 Min Read

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας το θέμα

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής συζητήθηκε το θέμα με τους κοινόχρηστους χώρους μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης, μετά από ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος κ. Ελπίδα Κουϊμτζίδου. 

- Advertisement -

H κ. Κουϊμτζίδου ανέφερε πως είχαν δρομολογήσει τους κοινόχρηστους χώρους μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο, κατόπιν της έγκρισης της πολεοδομικής ενότητας 5 έχοντας τη χρηματοδότηση και τις πιστώσεις, για την ανάδειξη τους. «Επειδή είχε ληφθεί η απόφαση με τίμημα 10.000 περισσότερα από την εκτιμητική επιτροπή, ο επίτροπος θεώρησε ότι θα έπρεπε να πάμε στις 319.000 αντί των 330.000. Είχαμε ασκήσει μια προσφυγή στο ελεγκτικό συνέδριο η οποία δεν έγινε δεκτή γιατί θεώρησε πως δεν έπρεπε να υπερβούμε το ποσό της εκτιμητικής επιτροπής και ο ιδιοκτήτης περιόρισε την απαίτηση του τιμήματος στις 319.000 και ως εκ τούτου έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατάρτιση του συμβολαίου προκειμένου να κατεδαφιστεί το συγκεκριμένο κτίριο και να ανοίξει ο κοινόχρηστος χώρος μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο. Υπάρχουν άλλα δύο κτίρια εκεί δίπλα που υπάρχουν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις και ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου» εξήγησε η ίδια και ρώτησε τη δημοτική αρχή τι σκέφτεται να κάνει με αυτό το θέμα καθώς έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, απαντώντας στο ερώτημα ανέφερε πως έχει γίνει συζήτηση με τον ενδιαφερόμενο και αν συμφωνήσει ο ίδιος θα προχωρήσουν στις περαιτέρω ενέργειες και μάλιστα προς το συμφέρον των δημοτών καθώς θα είναι με χαμηλότερο τίμημα. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση