«Άνοιξε» το προσωρινό κολυμβητήριο στο «Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο» -Τι λέει ο ΟΑΠΝ και η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης για το πρόβλημα της θέρμανσης

3 Min Read


Στο Κολυμβητήριο-προπονητήριο του Λιάπειου Αθλητικού Κέντρου στα Κοίλα θα προπονούνται και θα γυμνάζονται στο εξής οι χρήστες του Κολυμβητηρίου Κοζάνης που έκλεισε για να πραγματοποιηθούν εργασίες ριζικής ανακαίνισής του.
Το κολυμβητήριο στο Λιάπειο δεν λειτούργησε ποτέ από την ώρα που κατασκευάστηκε και τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες για να μπορεί να υποδεχθεί το κοινό.
«Η κατάσταση ήταν τραγική, όταν πήραμε την απόφαση να λειτουργήσουμε εκεί το κολυμβητήριο. Ήταν μια προσπάθεια επίπονη και για το προσωπικό και για τον οργανισμό και για τις τεχνικές υπηρεσίες που είναι κοντά μας σε κάθε βήμα και μας βοηθούν να δώσουμε λύσεις στο χώρο αυτό» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά τόσο με την πισίνα, όσο και με τα αποδυτήρια και άλλους χώρους του κτιρίου.
Στο κολυμβητήριο του Λιάπειου ήδη έχει μεταφερθεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν ομάδες και κοινό. Λόγω, όμως, του ότι στα Κοίλα δεν υπάρχει τηλεθέρμανση, οι χώροι θα θερμαίνονται με πετρέλαιο, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης το κόστος της θέρμανσης θα καλυφθεί και θα ξεκινήσει η λειτουργία του που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακαίνισης στο ΔΑΚ.
«Οι επιλογές ήταν είτε να κλείσουμε το κολυμβητήριο και οι χρήστες να μεταφερθούν σε άλλα κολυμβητήρια, είτε να χρησιμοποιήσουμε το Λιάπειο. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε, να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κόστος είναι πάρα πολύ μεγάλο και να μην ανοίξει» τονίζει ο κ. Ιωαννίδης, ζητώντας την κατανόηση των χρηστών, καθώς οι ώρες θα είναι λιγότερες και θα υπάρχουν περιορισμοί.
Κύριος χρήστης του Κολυμβητηρίου είναι η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης που ξεκίνησε τις προπονήσεις κάπως στριμωγμένα φέτος. Ο πρόεδρός της Σταύρος Καζάνας δήλωσε γνώστης των προβλημάτων και κάλεσε τον δήμο να τρέξει ακόμα γρηγορότερα για να λυθεί το βασικό πρόβλημα μιας και η πισίνα ήδη θερμαίνεται κατά δύο βαθμούς λιγότερο από το κανονικό.
«Χρειάζεται συνεννόηση και να τρέξει ο δήμος» επισήμανε ο κ. Καζάνας, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση. Ο κ. Καζάνας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση