Αντιδράσεις στα Γρεβενά για πιθανή μετατροπή του Σημείου Υποδοχής Οπλιτών σε απλό στρατόπεδο

3 Min Read

Μεγάλες αντιδράσεις δημιούργησε στα Γρεβενά η πληροφορία, που όπως όλα δείχνουν είναι βάσιμη, που μετέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης για μετατροπή του Σημείου Υποδοχής Οπλιτών (στρατοπέδο Καραχάλιου)  σε απλό στρατόπεδο, κατι που σύμφωνα με τον ίδιο γνώριζαν και αρκετοί στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή του ΓΕΣ είναι στο πλαίσιο αλλαγής της διαδικασίας κατάταξης Στρατευσίμων και  επανασύστασης μερικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το ΥΠΕΘΑ έχει αποφάσισει να καταργήσει τον τρόπο κατάταξης, που ξεκίνησε το 2018 και με το οποίο οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονταν κατευθείαν στις μονάδες, σε 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα ΚΕΝ, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει και επιστρέφουμε σε Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, προς ικανοποίηση πολλών περιοχών. Και ενώ σε διάφορες περιοχές πανηγυρίζουν όπως στο Μεσολόγγι, τα Γρεβενά δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιασμό, παρά το γεγονός πως και  πριν το 2018 ήταν Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Όλοι οι φορείς της περιοχής με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να μην προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από αίτημα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και εισήγηση εκτός ημερησίας του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Αθανάσιο Φωλίνα, όπου εκφράστηκε η  ρητή και κάθετη αντίθεσή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Δεν είναι φήμες, είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχει σχέδιο ώστε τέλος Μαίου να μπει η τελευταία σειρά στα Γρεβενά και μετά τέρμα, επιστρέφει στη δεκαετία του 80′  με 20 στρατιώτες” υπογράμμισε ο κ. Δασταμάνης κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών μετά από δικές του επαφές.

Μάλιστα θόρυβο σήκωσε η δήλωση Δασταμάνη πως το θέμα γνώριζαν και κάποιοι στα Γρεβενά χωρίς να το δημοσιοποιήσουν, με τον Δήμαρχο Γρεβενών να αναφέρεται σε υποψήφιους πολιτευτές και συνολικά 3 ανθρώπους, που γνώριζαν επιβεβαιωμένα. Μάλιστα ο ένας πολιτευτής φέρεται να έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο για να μην προχωρήσει η μετατροπή.

” Η σημερινή κυβέρνηση κλείνει το Κέντρο για να ενισχύσει μέρη, από τα οποία έχει πολλές πιέσεις” ανέφερε ο Θόδωρος Καρυπίδης, με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου να προσθέτεί πως είναι προσβολή για τη Δυτική Μακεδονία.

O Περιφερειάρχης Γιώργιος Κασαπίδης θα έχει αύριο συνάντηση με τον Υπουργό  Εθνικής Αμύνης για το θέμα.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση