Αντισταθείτε, Έλληνες. Του Αναστάσιου Γ. Καραλίγκα

4 Min Read

Τελικά η εθνική προδοσία ολοκληρώνεται. Και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο για το ελληνικό έθνος . Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την πλήρη συναίνεση του κόμματος του Πάνου Καμμένου, ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των βορείων γειτόνων μας με μία κατάπτυστη συμφωνία.
Οι επιμέρους λεπτομέρειες δεν χρειάζεται να αναλυθούν. Είναι κατάπτυστη από τις βασικές της διατάξεις. Αρκεί και μόνο, ότι ο Τσίπρας, έχοντας την πλήρη έγκριση του Καμένου σε όλη αυτήν την διαδρομή των διαπραγματεύσεων, εκχωρεί το όνομα ‘Μακεδονία’ αναγνωρίζοντας σύνθετη ονομασία στους γείτονες, ‘μακεδονική’ γλώσσα και ‘μακεδονική’ εθνότητα.
Τα κόκκαλα του Παύλου Μελά, του Καπετάν Άγρα και του Καπετάν Φούφα τρίζουν από οργή. Μαζί τους τρίζουν τα ιερά κόκκαλα των χιλιάδων Μακεδονομάχων, που έδωσαν το αίμα τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι στην γη της Μακεδονίας.
Όλοι οι Έλληνες, και όχι μόνο οι Μακεδόνες Έλληνες, καλούμαστε να αντισταθούμε απέναντι στην προδοσία. Με κάθε τρόπο οφείλουμε να υπερασπιστούμε το έθνος, απέναντι σε μια αντεθνική κυβέρνηση.
Σε μια κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες αποδεικνύει πόσο φασιστική είναι, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που τολμούμε να διαδηλώνουμε στα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας.
Όλοι οι Έλληνες, και όχι μόνο οι Μακεδόνες Έλληνες, οφείλουμε να αντισταθούμε σε μια ανθελληνική κυβέρνηση, η οποία καθημερινώς προβαίνει σε μια πρωτοφανή ανθελληνική προπαγάνδα διαστρεβλώνοντας την Ιστορία και υιοθετώντας πλήρως τα επιχειρήματα των σκοπιανών.
Οφείλουμε να αντισταθούμε σε μια φασιστική κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζει ως «ετερόκλητο όχλο» τα εκατομμύρια των Ελλήνων πατριωτών, που διαδήλωσαν σε κάθε γωνιά της γης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά τους σφετερισμού της Ιστορίας μας από τους σκοπιανούς, ενώ αντίθετα θεωρεί δικαίωμα των σκοπιανών να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» .
Οφείλουμε να αντισταθούμε σε μια φασιστική κυβέρνηση, η οποία αρνείται την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την συγκεκριμένη συμφωνία, δείχνοντας πόσο φοβάται, αλλά και προσβάλλει την γνώμη του ελληνικού λαού.
Οι συριζαίοι πολιτικοί που έχτισαν την καριέρα τους πάνω στην οικονομική κρίση και στις αυτοκτονίες εξαιτίας της, σήμερα κατηγορούν ως «φασίστες» όλους εμάς που αγωνιζόμαστε ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας.
Μόνη επιλογή μας είναι η αντίσταση απέναντι σε μία φασιστική κυβέρνηση, η οποία προσβάλλει καθημερινώς με την συμπεριφορά της αυτή το Σύνταγμα.
Η αφοσίωσή μας στην Πατρίδα και την Δημοκρατία επιβάλλει να αγωνιστούμε ενάντια σε μια κυβέρνηση, η οποία έχει αυτοαναγορευθεί ως συνήγορος των σκοπιανών και κατήγορος του ελληνικού λαού.
Οφείλουμε να τηρήσουμε το Σύνταγμα, όπου στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 ορίζει με σαφήνεια: « O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε την είδηση