Αντίστροφη μέτρηση για τις εργασίες στην Λασσάνη

3 Min Read

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του εργολάβου

Το πολυπόθητο έργο της ανακατασκευής της Πλατείας Λασσάνη φαίνεται να ξεκινά μετά και την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας. Το στάδιο αυτό ήταν και το τελευταίο για να δώσει το «πράσινο φως» στον ανάδοχο εργολάβο για να προχωρήσει στις διαδικασίες της εγκατάστασης του εργοταξίου.

- Advertisement -

Η απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» με ημερομηνία 6 Ιουνίου, εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το οποίο είχε την ευθύνη να εγκρίνει ή όχι την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας για τον καθορισμό των θέσεων στάθμευσης των αστικών λεωφορείων και της φορτοεκφόρτωσης. Δεδομένου ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου δυο χρόνια, η καθημερινότητα της γύρω περιοχής θα επηρεαστεί αρνητικά λόγω του κλειστού εργοταξίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη, τα αστικά λεωφορεία θα σταθμεύουν στην οδό Ολύμπου και στην οδό Κωστή Παλαμά. Οι θέσεις αυτές προβλέπονται μόνο για επιβίβαση και αποβίβαση και θα τοποθετηθεί και η σχετική σήμανση αφού από τους συγκεκριμένους δρόμους θα «χαθούν» θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

«Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν δυσχεραίνουν το έργο των υπηρεσιών μεταφοράς αναφορικά µε την ακολουθούμενη διαδρομή και εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό ως προς την ομαλή επιβίβαση – αποβίβασή του. Οι παρακάμψεις της κυκλοφορίας προτείνεται να γίνουν από παρακείμενες δημοτικές οδούς οι οποίες έχουν επαρκές πλάτος, μπορούν να παραλάβουν µε ασφάλεια τον κυκλοφοριακό φόρτο και η εργοστασιακής σήμανση που θα εφαρμοστεί σε όλες τις φάσεις του έργου θα είναι κατατοπιστική, έγκαιρη και ευκρινής τόσο για την καθοδήγηση των οδηγών στις διαδρομές παράκαμψης όσο και το για το σύνολο των ρυθμίσεων. Η πρόσβαση στις αποκλεισμένες οδούς από οχήματα επείγουσας ανάγκης θα είναι σε κάθε φάση εκτέλεσης του έργου εφικτή, οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υποστηρίζουν και τις ανάγκες των ατόμων µε Αναπηρία (ΑΜΕΑ) σύμφωνα µε τις ισχύουσες προδιαγραφές, όλες οι οδοί διαθέτουν πεζοδρόμια για την κίνηση των πεζών. Για την διασφάλιση της εξυπηρέτησης των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων που βρίσκονται εντός της ζώνης των εργασιών καθώς και για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών και άλλων ευαίσθητων χρηστών θα ληφθεί κατάλληλη μέριμνα και θα τοποθετηθούν κινητές πεζογέφυρες και γέφυρες διέλευσης οχημάτων όπου απαιτείται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κυκλοφοριακή μελέτη που θα ισχύει.

Στη «Διαύγεια» εγκρίθηκαν και οι μελέτες σε ότι αφορά τις διαδικασίες του σκυροδέματος που θα χρησιμοποιηθεί και πλέον ο ανάδοχος εργολάβος μετρά αντίστροφα για να «στήσει» το εργοτάξιο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση