ΑΟΦ: Σχέδιο Αλληλεγγύης “Alternative Sports for Youth: Αθλητικός Τουρισμός για τη Νεολαία”

2 Min Read

Πρόσκληση για γνωριμία με το Δίαθλο – Καθαρισμός του Φράγματος Τριανταφυλλιάς – Δασοπροστασία

Ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ) στα πλαίσια του Σχεδίου Αλληλεγγύης “Alternative Sports for Youth: Αθλητικός Τουρισμός για τη Νεολαία”,  με φορέα υλοποίησης τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας ΟΕΝΕΦ, προσκαλεί τους νέους/ες ηλικίας από 8 εως 30 ετών να συμμετέχουν στη δράση που αφορά:

  1. Στη γνωριμία με το Δίαθλο (το οποίο αποτελεί συνδυασμό σκοποβολής και χιονοδρόμησης/roller ski) και την τεχνική του. Να εφαρμόσουν την τεχνική του Διάθλου εφαρμόζοντας παράλληλα την τεχνική του Roller ski. Στόχος είναι να κατανοήσουν την τεχνική του, να κάνουν παιχνίδια γνωριμίας και να εξοικειωθούν με τη φύση.
  2. Στον καθαρισμό του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς Φλώρινας από τα σκουπίδια. Στόχος είναι η κινητοποίηση νέων και παιδιών και η δημιουργική αφύπνισή τους στην προστασία και τη φροντίδα του περιαστικού οικοσυστήματος, το οποίο είναι πλούσιο στην περιοχή της Φλώρινας. Η δράση θα περιλαμβάνει επίσης και τον καθαρισμό του χώρου του Φράγματος καθώς και την ενημέρωση των συμμετεχόντων/ουσών, σχετικά με την εθελοντική ορεινή πυροσβεστική περιπολία και τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ιδιαίτερα την εποχή του θέρους. Επιβάλλεται η ενεργοποίηση όλων των πολιτών, ιδιαίτερα η παρακίνηση των παιδιών και των νέων της Φλώρινας, στην οργάνωση εθελοντικών ομάδων πρόληψης πυρκαγιάς. 

Συγκέντρωση: Σάββατο 21/10/2023 – ώρες: 09:00-11:00, Φράγμα Τριανταφυλλιάς – Διάρκεια δράσης: 2h

*Ο ΑΟΦ θα χορηγήσει εξοπλισμό Διάθλου (όπλα-Roller Ski) καθώς και εξοπλισμό καθαριότητας (για την περισυλλογή σκουπιδιών) για όλους τους συμμετέχοντες/ουσες.

Τηλ επικοινωνίας: 6932919269  Χρήστος Τίτας

Μοιραστείτε την είδηση