Απαγορεύουν την στάση και στάθμευση στην οδό Καταφυγίου που βρίσκεται ο ΕΟΔΥ. Τροχαία και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισαν την λήψη μέτρων

2 Min Read

Τα πολλά παράπονα των κατοίκων περιμετρικά του γραφείου του ΕΟΔΥ στην Κοζάνη και οι αλλεπάλληλες καταγγελίες στην Τροχαία για άναρχη στάθμευση οχημάτων στους γύρω από την οδό Καταφυγίου δρόμους, έκαναν Δήμο Κοζάνης και Τροχαία να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων. Στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, αποφάσισε να τοποθετήσει πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης, μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση.

Στην οδό Καταφυγίου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην δεξιά πλευρά του δρόμου

Το γραφείο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην συμβολή των οδών Καταφυγίου και Αριστοφάνους ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Υγείας Κοζάνης. Η διενέργεια rapid test λόγω του κορωνοϊού, έχει αυξήσει σημαντικά την κίνηση στην περιοχή με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να παρκάρουν οπουδήποτε. Η Τροχαία αρχικά τοποθέτησε κορδέλες στην δεξιά πλευρά της οδού Καταφυγίου και κώνους απαγόρευσης στάθμευσης και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Όμως μόλις οι κώνοι απομακρύνθηκαν το πρόβλημα επανήλθε.

Η οδός Σταμάτη Κλεάνθους. Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στην δεξιά πλευρά του δρόμου

 

Στην Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης συζήτησε το θέμα λαμβάνοντας υπόψιν τα έγγραφα της Τροχαίας και αποφάσισε την τοποθέτηση σήμανσης που θα απαγορεύει την στάση και την στάθμευση στην δεξιά πλευρά της οδού Καταφυγίου (κατά την φορά κίνησης των οχημάτων) από την οδό Αριστοφάνους έως την οδό Ολύμπου. Το ίδιο θα συμβεί και στην οδό Σταμάτη Κλεάνθους από την οδό Καταφυγίου έως την οδό Κωνσταντίνου Γκέρτσου.

 

Οξύ πρόβλημα κίνησης των πεζών στα… πεζοδρόμια της οδού Αριστοφάνους, υπάρχει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή λόγω της στάθμευσης των οχημάτων στην αριστερή πλευρά της οδού. Τα αυτοκίνητα είτε αναμένουν πολίτες που βρίσκονται στον ΕΟΔΥ ή στο Κέντρο Υγείας είτε ανήκουν σε ιδιοκτήτες γραφείων που βρίσκονται στην περιοχή.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση