Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Κώστας Μαυρομάτης- Συλλυπητήρια μηνύματα

5 Min Read

Απεβίωσε σήμερα το πρωί  σε ηλικία 80 ετών ο τέως Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Κώστας  Μαυρομάτης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Πτολεμαΐδα.

Ψηφίσματα

- Advertisement -

Δήμος Εορδαίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας κατά την έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή του της 9 Οκτωβρίου 2017“ , μετά από εισήγηση του  Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη  εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Πτολεμαΐδας Κων/νου Μαυρομάτη και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Κων/νο Μαυρομάτη , ο οποίος  υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί δύο συναπτές τετραετίες και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την ενεργητικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του αλλά και το πάθος του για την πρόοδο της πόλης μας και την εκτέλεση μεγάλων έργων τα οποία αναβάθμισαν την πόλη μας και την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του  Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου  στους οικείους του Εκλιπόντος .
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.
  3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του.
  4. Να γίνει η κηδεία του με δαπάνη του Δήμου Εορδαίας.
  5. Να συνοδεύσει η φιλαρμονική του Δήμου τη σορό του εκλιπόντος
  6. 6. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου
  7. Να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Εορδαίας σε ένδειξη πένθους.
  8. Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Παντελής Παπαοικονόμου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κώστα Μαυρομάτη, πρώην δημάρχου Πτολεμαϊδας

Η αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρετά τον Κώστα Μαυρομάτη, ένα δυναμικό στέλεχός της που συνέβαλε τα μέγιστα στην έναρξη της κατασκευής του πρωτοποριακού έργου της Τηλεθέρμανσης, ενώ έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλά ζητήματα του τόπου του.

Σε όποιο πόστο κι αν βρέθηκε ο Κώστας Μαυρομάτης, στην αυτοδιοίκηση, στην εκπαίδευση ή στον αθλητισμό, έδωσε το στίγμα του.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Συλλυπητήριο Μήνυμα ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώην Δημάρχου Πτολεμαΐδας Κώστα Μαυρομάτη.

Ο Κώστας Μαυρομάτης υπηρέτησε επί σειρά ετών την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγωνίστηκε με συνέπεια για τη λύση των ζητημάτων  του τόπου από την θέση  του Δημάρχου Πτολεμαΐδας, Προέδρου της ΑΝΚΟ και Προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων Ν. Κοζάνης.

Διακρίθηκε για  το ήθος και την εντιμότητα του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ιωάννης Βοσκόπουλος

Δήμαρχος Φλώρινας

 

Συλληπητήριο του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη

Ο Δήμαρχος  Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ,  εκφράζει  τη θλίψη του για το θάνατο του Κώστα Μαυρομάτη , πρώην  Δημάρχου Πτολεμαΐδας, ενός ανθρώπου που με συνέπεια υπηρέτησε  επί σειρά ετών την αυτοδιοίκηση και τον τόπο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Συλληπητήριο των κ.Μητλιάγκα, Ανδρεάδη & Καραλιώτα σχετικά με το θάνατο του κ. Μαυρομάτη.

Ο Κώστας Μαυρομάτης δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Απ’ όπου κι αν πέρασε, με ότι ασχολήθηκε άφησε το στίγμα του, στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και πιο ισχυρό, διακριτό αποτύπωμα στην αυτοδιοίκηση.

Πήρε τολμηρές πρωτοβουλίες σε πολλά θέματα ως Δήμαρχος Πτολεμαΐδας και το έργο της τηλεθέρμανσης οφείλεται στις άοκνες προσπάθειές του.

Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό συμβούλιο, ασκούσε πάντοτε το ρόλο του με ευπρέπεια και συνέπεια στις απόψεις του. Συνέβαλε με την εποικοδομητική κριτική του στη λειτουργία του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Πτολεμαΐδας που θα τον σκεπάσει.

Μητλιάγκας  Πασχάλης

Ανδρεάδης Ιορδάνης

Καραλιώτας Σάκης

 

 

 

 

 

 

Ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

 

Θεόδωρος Καρυπίδης

Μοιραστείτε την είδηση