Από Δευτέρα στις πισίνες οι μαθητές Κοζάνης και Πτολεμαίδας- Ξεκινά η εκμάθηση κολύμβησης στα σχολεία της περιοχής

2 Min Read

Μαθητές της τρίτης τάξης από περίπου 60 τμήματα 45 δημοτικών σχολείων που βρίσκονται σε ακτίνα 25χλμ. από τα κολυμβητήρια Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, ξεκινούν τη Δευτέρα τα μαθήματα της κολύμβησης.

Μετά την περσινή πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος που ήταν μόνο για όσα σχολεία είχαν πρόσβαση με τα πόδια στο κολυμβητήριο, φέτος η διεύρυνση του προγράμματος φέρνει εκατοντάδες μαθητές στα κολυμβητήρια με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους.

- Advertisement -

«Φτάνουμε πλέον σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται στα 25χλμ από τα κολυμβητήρια Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Το γραφείο μας και η ομάδα μας έχουμε μεριμνήσει για τα Κολυμβητήρια  Κοζάνης και Πτολεμαΐδας και τους εκπαιδευτές. Επίσης, το υπουργείο έχει φροντίσει για τη μετακίνηση των μαθητών με αστικές συγκοινωνίες και τουριστικά λεωφορεία. Το πρόγραμμα έχει βγει και από Δευτέρα είμαστε στην πισίνα» λέει ο Βασίλης Καβουρίδης, υπεύθυνος της ομάδας φυσικής αγωγής για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης .

Φέτος το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 8-9 μαθήματα, σύμφωνα με τον κ. Καβουρίδη, που δεν είναι μικρός αριθμός, όπως τονίζει, αν και η αρχική επιθυμία ήταν τα 10 μαθήματα.

«Τα παιδιά δεν θα μάθουν κολύμπι σε αυτά τα μαθήματα, αλλά θα εξοικειωθούν με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι, τη χαρά και τη δημιουργία» λέει ο κ. Καβουρίδης χαρακτηριστικά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στο κολυμβητήριο της Κοζάνης για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι στα δύο κολυμβητήρια θα απασχοληθούν πέντε γυμναστές με ειδικότητα κολύμβηση εκ των οποίων οι τρεις στην Κοζάνη και δύο στην Πτολεμαΐδα.

«Μέσα από τη διαδικασία αυτή θέλουμε εκτός των άλλων να ενισχύσουμε και την αυτοπεποίθηση των παιδιών» αναφέρει ο συντονιστής του προγράμματος Αναστάσιος Ρίζος, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να αποκτήσουν κάποιες βασικές κολυμβητικές δεξιότητες, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κλασικοί και εναλλακτικοί τρόποι εκμάθησης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση