Στα 8,5εκ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δήμο Κοζάνης – Από σήμερα αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών

straboy
από straboy
3 Min Read

O Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Βαλαής παραχώρησε συνέντευξη τύπου  για τη ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Κοζάνης, που ξεκινά άμεσα. Στις δηλώσεις του παρουσίασε τη διαδικασία, έκανε λόγο για μια σημαντική ευκαιρία για τους οφειλέτες  ενώ σημείωσε πως το ύψος των ληξιπρόθεσμων στο Δήμο ξεπερνά τα 8,5εκ. ευρώ με περίπου τα μισά να είναι από μισθώματα. Σύμφωνα με τον κ. Βαλαή  στο επόμενο χρονικό διάστημα με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρχουν και εξώσεις.

Η ρύθμιση
Η σχετική αίτηση υποβάλλεται το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2017 στην αρμόδια για την είσπραξη οφειλών υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, ενώ το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ.

- Advertisement -

• Από σήμερα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις των ενδιαφερομένων για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με δυνατότητα έως και 100 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων, κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4483 του υπουργείου Εσωτερικών.
• Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
• Στη ρύθμιση μπορούν επίσης να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών.
• Υπάγονται επίσης και οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό, εφόσον στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.
• Προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής:
1) Με εφάπαξ καταβολή, απαλλαγή 100% των προσαυξήσεων,
2) από 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή 80% των προσαυξήσεων,
3) από 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή 70% των προσαυξήσεων,
4) από 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή 60% των προσαυξήσεων,
5) από 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή 50% των προσαυξήσεων.

Η σχετική αίτηση υποβάλλεται το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2017 στην αρμόδια για την είσπραξη οφειλών υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, ενώ το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ.

Μοιραστείτε την είδηση