Αποχαιρετισμός στην Πωλίν Ντίξον Μούκα

2 Min Read

Έφυγε από τη ζωή η Πωλίν Ντίξον Μούκα, ιδρύτρια της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης και  παρακαταθήκη της για την Κοζάνη την πόλη που από επιλογή έγινε η πατρίδα της.

Η Πωλίν σε νεότατη ηλικία ήρθε στην Κοζάνη σαν καθηγήτρια Αγγλικών, γνώρισε και παντρεύτηκε το Στέφανο Μούκα, γνωστό έμπορο της Κοζάνης και μαζί μεγάλωσαν τα δυο τους παιδιά, το Γιάννη και τη Λίτσα.

Η Πωλίν πρόσφερε στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κοζάνης, δημιουργώντας το δικό της Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών από το οποίο πέρασαν σειρές παιδιών.

Κυρίως όμως θα μείνει στη μνήμη όλων μας με την δημιουργία της υπέροχης Χορωδίας Δωματίου την οποία απολαύσαμε σε δεκάδες συναυλίες υπό τη διεύθυνσή της. Η Πωλίν με τις πλούσιες μουσικές της γνώσεις πρόσφερε στη Κοζάνη κάτι μοναδικό, που ευτυχώς συνεχίζει με μεγάλη δυναμική μέχρι σήμερα, προσφέροντας ξεχωριστά μουσικά ακούσματα.

Η Πωλίν υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή για το πηγαίο χιούμορ της και τα φιλικά της συναισθήματα 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κοζάνης που τη σκεπάζει.

Πόπη Κωσταρέλλα

Η Χορωδία Δωματίου

Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα την Pauline Dixon-Μούκα, ιδρύτρια της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης.

Έναν άνθρωπο ενεργητικό, δημιουργικό και δοτικό με πείσμα και αισιοδοξία, ευγένεια και δύναμη ψυχής. Όσοι την γνώρισαν έχουν μόνο καλά να πουν για την αγαπημένη μας Pauline. Ξεκίνησε την Χορωδία Δωματίου με μόνο επτά άτομα όμως με το όραμα της και την σκληρή δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού που παρουσίασε εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως Reqiuem- Mozart, Gloria-Vivaldi και άλλα. Η Pauline μας έμαθε πως όταν δεν υπάρχει ο δρόμος που θέλεις να ακολουθήσεις, τον ανοίγεις μόνος σου, όπως εκείνη έκανε.

Την αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε.

Η αποψινή συναυλία της Χορωδίας είναι αφιερωμένη στην μνήμη της.

Μοιραστείτε την είδηση