«Αποχαιρετώντας τον τόπο μας»:Εκδήλωση στην Ποντοκώμη για τη διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων που προκαλούνται από την μετεγκατάσταση

2 Min Read

Για τη διαχείριση της επώδυνης συναισθηματικής κατάστασης του να φύγουν από το χωριό τους και τον τόπο που μεγάλωσαν, θα ενημερώσουν τους κατοίκους της Ποντοκώμης ειδικοί στη «διαχείριση απωλειών», την Κυριακή 11 Νοεμβρίου σε εκδήλωση στο κλειστό αμφιθέατρο του χωριού.
Η Δρ. Ψυχολογίας και επικεφαλής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Σοφία Χατζηνικολάου, θα επιχειρήσει να δώσει στους παρευρισκόμενους όλες εκείνες τις τεχνικές διαχείρισης της κατάστασης στο πως κανείς εννοεί την έννοια του αποχωρισμού και της απώλειας.
«Σίγουρα είναι μια επώδυνη συναισθηματική κατάσταση το να χάσουμε τον τόπο μας και συνεπάγεται και άλλες απώλειες όπως τη γειτονιά μας, τους φίλους μας, το σπίτι μας, το οικείο μας περιβάλλον, την καθημερινότητά μας κ.α. Από αυτές τις καταστάσεις προκαλούνται δυσάρεστα συναισθήματα όπως ο φόβος για το άγνωστο, άγχος, αγχώδη διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, θλίψη, θυμό, όλα αυτά θα δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και τι τεχνικές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ώστε στην ανάλογη περίπτωση να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνος ο αποχωρισμός του τόπο μας» δήλωσε η κ. Χατζηνικολάου.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών και του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης.
«Στόχος μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, να έχει μια εικόνα από τις συναισθηματικές επιπτώσεις και να βιώσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τα βήματα του αποχωρισμού των σπιτιών μας και του τόπου μας. Ήδη ο κοινωνικός ιστός έχει σπάσει στο χωριό μας και ειδικά εν όψει χειμώνα ο κόσμος φεύγει σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα για να γλιτώσει το πετρέλαιο» δηλώνει ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης Αβραάμ Μιχαηλίδης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί στο κλειστό αμφιθέατρο Ποντοκώμης στο κέντρο του χωριού.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση