Αποχωρεί ο Γιώργος Αδαμίδης από τη ΔΕΗ

2 Min Read

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σήμερα απευθύνομαι για τελευταία φορά προς όλους σας χρησιμοποιώντας αυτή την προσφώνηση» ξεκινά η ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Αδαμίδη, τέως προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προς τους συναδέλφους του.

Ο κ. Αδαμίδης ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, συμπληρώνοντας πως «ήταν το “δώρο” που μου επεφύλασσε η Διοίκηση του κ. Στάσση κοινοποιώντας μου με δικαστικό επιμελητή την προειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας μου, στην περίπτωση που δεν αποχωρήσω οικειοθελώς από την Επιχείρηση εντός της ημέρας».

Ο τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εξηγεί πως «έχοντας ασφαλιστεί για πρώτη φορά το 1982 και με δεδομένο ότι έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 210 ημέρες απεργίας, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ με πλήρη σύνταξη, (σύμφωνα με την σχετική βεβαίωση του ΕΦΚΑ), έπρεπε να παραμείνω ως εργαζόμενος μέχρι τη συμπλήρωση του 61ου έτους. Το ζήτησα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. όχι ως χάρη ή εξυπηρέτηση αλλά ως κάτι που μου το οφείλει η Διοίκηση, σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθήθηκε σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις».

Ο κ. Αδαμίδης κάνει λόγο για εκδικητικότητα του προέδρου Γ. Στάσση για τη συνδικαλιστική του στάση, ενώ αναφερόμενος σε πρόταση που του έγινε να υπηρετήσει ως ειδικό στέλεχος-σύμβουλος του προέδρου για έναν ακόμη χρόνο, λέει χαρακτηριστικά «τόλμησαν να σκεφτούν ότι θα μπορούσα, αφού παρέμεινα με τη στήριξη των εργαζόμενων επί οκτώ χρόνια Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, να κάνω στο τέλος του επαγγελματικού μου βίου τον υποτακτικό της Διοίκησης. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μάλλον δεν γνωρίζουν το νόημα των εννοιών “αρχές” και “αξίες”. Έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι ο κόσμος τους και ο κόσμος μας δεν συναντιούνται πουθενά. Αναζητούν μάταια Εφιάλτες και Πραιτοριανούς σε λάθος ανθρώπους».

Μοιραστείτε την είδηση