Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Περιφερειακό συμβούλιο

2 Min Read

Νέες εντάσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τους συνδυασμούς «Ανατροπή-Δημιουργία» και «Ελπίδα» προκαλεί το μάστερ πλαν της απολιγνιτοποίησης.

Συγκεκριμένα, οι δύο συνδυασμοί που και στην προηγούμενη συνεδρίαση συνέπλευσαν σε μια θέση, ζήτησαν να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα της τελικής μορφής του μάστερ πλαν που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και εν συνεχεία στη Βουλή και στο οποίο, όπως ανέφεραν, δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις του ψηφίσματος που πέρασε κατά πλειοψηφία στο προηγούμενο συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα με πρόταση να γίνει η συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία και πέρασε κατά πλειοψηφία μετά από ονομαστική ψηφοφορία, προκαλώντας την αντίδραση της Γ. Ζεμπιλιάδου.

Ένταση μεταξύ των συμβούλων Πράσσου, Τσάκωνα και Σαββουλίδη

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της Λαικής Συσπείρωσης Αντώνη Τσάκωνα και της Αριστερής Συμπόρευσης Στέφανου Πράσσου με τον σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής Χρήστο Σαββουλίδη.
Η ένταση ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το αν θα συζητηθεί το θέμα Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, ο κ. Πράσσος χαρακτήρισε “λαγουδάκι που βγάζει από το καπέλο ο Περιφερειάρχης  όταν έχει ζόρι στα συμβούλια” τον κ. Σαββουλίδη  συμπληρώνοντας πως είναι “εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση και θα έπρεπε να είχε φύγει από το Περιφερειακό Συμβούλιο”.
Ο κ. Σαββουλίδης απαντώντας στον κ. Πράσσο του είπε “δεν ντρέπεσαι λίγο για αυτά που λες. Εμένα με ξέρει η κοινωνία και με βλέπει”.
Ο κ. Πράσσος του ανταπάντησε πως δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά πως είναι εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Στη συνέχεια παρενέβη και ο κ. Τσάκωνας ο οποίος δήλωσε πως ο κ. Σαββουλίδης θα πρέπει να αποβληθεί από το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου με την Πρόεδρο του Π.Σ. Ευφροσύνη Ντιο να του απαντά πως σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Ο κ. Τσάκωνας επέμεινε λέγοντας πως είναι πολιτικές αποφάσεις και “τουλάχιστον να μην του δίνουμε δικαιώματα” με τον κ. Σαββουλίδη να του απαντά πως “τα δικαιώματα μου τα έδωσε ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας”.
Μοιραστείτε την είδηση