Απόφαση ΣτΕ: Να γίνει η μετεγκατάσταση της Ακρινής-Άγνωστες, ακόμη, οι διαθέσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων

2 Min Read

Την άμεση εφαρμογή του νόμου που ορίζει την μετεγκατάσταση της Ακρινής, ζητά από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία το ΣτΕ, σύμφωνα με την απόφαση που έχει καθαρογράφει και δημοσίευσε η ιστοσελίδα www.kozani.tv το μεσημέρι της Τρίτης. Η περιβόητη απόφαση, το αποτέλεσμα της οποίας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά 24 ώρες πριν το άτυπο δημοψήφισμα της Ακρινής, αποτελεί πλέον ένα πολύ δυνατό όπλο για τους κατοίκους να διεκδικήσουν αυτό που χρόνια ζητάνε.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Πουτακίδης και μια δεύτερη προσφυγή (αυτή των 90 ημερών) κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η δεύτερη δεν συζητήθηκε καν αφού απορρίφθηκε στο πρώτο της στάδιο ενώ η πρώτη ήταν αυτή που ανοίγει το δρόμο στους κατοίκους να διεκδικήσουν το χρόνιο αίτημά τους.

- Advertisement -

Όπως αναγράφεται στην απόφαση, το ΣτΕ «Δέχεται την αίτηση. Ακυρώνει την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της Διοικήσεως να προβούν στην έκδοση όλων των αναγκαίων πράξεων για τη κίνηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του οικισμού Ακρινής Νομού Κοζάνης. Αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για τις οφειλόμενες νόμιμες ενέργειες της κατά τα αναφερόμενα στο αιτιολογικό».

Αυτό που τώρα απομένει, μετά και την απόρριψη του σχεδίου «Παπαθανάση», είναι η Κυβέρνηση να «ανοίξει τα χαρτιά της».

Κασαπίδης: ο κ. Παπαθανάσης έχει ενημερωθεί

Το μεσημέρι της Τρίτης, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για τους απινιδωτές, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, απαντώντας σε ερώτηση του «Χ», είπε πως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έχει ενημερωθεί για την απόρριψη της πρότασης της Κυβέρνησης από τους κατοίκους. Πρόσθεσε πως η απόφαση αυτή «είναι απόλυτα σεβαστή από την Περιφέρεια, η οποία θα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων. Είχα ενημερώσει τον υπουργό πως στο συγκεκριμένο θέμα είχαν γίνει ενέργειες που οι κάτοικοι δεν τις είχαν δει με καλό μάτι και αφορούσαν στις συναντήσεις που έγιναν χωρίς τον Πρόεδρο, ο οποίος τους εκπροσωπεί. Ο Πρόεδρος θα έπρεπε να είναι παντού και σε όλες τις συναντήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση