Η αποφοίτηση των 30 πρώτων πυροσβεστών από τη Σχολή της Πτολεμαΐδας

1 Min Read

Ορκίστηκαν οι πρώτοι 30 απόφοιτοι της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, παρουσία των συγγενών και φίλων τους, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
«Μετά από ένα ολοκληρωμένο και απαιτητικό πρόγραμμα αναλαμβάνετε από σήμερα τα δύσκολα καθήκοντα του πυροσβέστη του ένδοξου πυροσβεστικού σώματος» τόνισε ο διοικητής Ανδρέας Παπαζαχαρίας, απευθυνόμενους στους νέους και στις νέες πυροσβέστες. «Από σήμερα ξεκινά η δια βίου επαγγελματική σας μετεκπαίδευση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της υπηρεσίας» πρόσθεσε ο διοικητής της Ακαδημίας, δίνοντας έμφαση στις απαιτήσεις του επαγγέλματος του πυροσβέστη.
«Ως πυροσβέστης καλωσορίζω τους 30 νέους πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα και ως περιφερειακή αρχή τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους. Μια επιλογή που δικαιώνει το όραμα του Περιφερειάρχη και το αγώνα που έκανε για να φέρει τη Σχολή στην Πτολεμαΐδα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας.
«Είναι οι πρώτοι πυροσβέστες που εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή Πτολεμαΐδας και είναι μια σημαντική μέρα για μας» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία.
Η εκπαίδευση των 30 πυροσβεστών ήταν τετράμηνης διάρκειας, αφού οι συγκεκριμένοι ήταν επιλαχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του Πυροσβεστικού Σώματος και αποτέλεσαν ξεχωριστή εκπαιδευτική σειρά.

Μοιραστείτε την είδηση