Απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης του ΕΒΕ Κοζάνης

4 Min Read

Σε απολογισμό της θητείας του προχώρησε την Τρίτη το μεσημέρι  το απερχόμενο Δ.Σ. του ΕΒΕ Κοζάνης και ο Πρόεδρος Κώστας Κυριακίδης. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 10-11  Δεκεμβρίου ο  κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Προεδρίας του, χωρίς να λείψει και η αυτοκριτική.

Ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε αρχικά στη “συλλογικότητα” και στην “ενότητα”  που όπως είπε  ήταν κυρίαρχα στοιχεία της θητείας ενώ τόνισε πως επετεύχθη ο στόχος το Δ.Σ. του ΕΒΕ να “μην είναι κλεισμένο στο χώρο του γραφείου του  αλλά να βρίσκεται σε όλο το Νομό”. Παράλληλα εκανε λόγο για άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμους, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΑΝΚΟ κτλ) .

- Advertisement -

Κάνοντας αναδρομή στην αρχή της θητείας ο κ. Κυριακίδης τόνισε πως “ενώ παραλάβαμε ένα υγιές ταμείο, ακολούθησε το κούρεμα των αποθεματικών και βρεθήκαμε προβληματισμένοι να αναρωτιώμαστε αν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας καθώς μείναμε χωρίς λεφτά. Ακολούθησε η κατάργηση της συνδρομής και μείναμε μετέωροι. Η διοίκηση όμως βρήκε λύσεις και πετύχαμε να έχουμε πόρους αλλά και δράσεις να κάνουμε. Φεύγοντας σήμερα αφήνουμε το Επιμελητήριο με 500.000 ευρώ ταμείο και 1.000.000 από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης. Πετύχαμε πολλά, έγιναν και λάθη αλλά λάθη δεν κάνει όμως μόνο όποιος κάθεται σπίτι του”.

Στη συνέχεια ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες  ανάδειξης του μαρμάρου και της  γούνας , στη λειτουργία του Συνηγόρου του Επιχειρηματία ενώ για τη σχέση με τη ΔΕΗ σημείωσε πως  ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο   το τοπικό σύμφωνο στήριξης της επιχειρηματικότητας από τη ΔΕΗ, όμως δεν προχώρησε η υπογραφή με την επιχείρηση.

Το ΕΒΕ υποστήριξε τις προσπάθειες ανάδειξης του σαλιαριού ως τοπικού γλυκού έμεινε όμως σε  εκκρεμότητα η πιστοποίηση ως προϊόν ΠΟΠ. Κατάκτηση επίσης  χαρακτήρισε ο κ. Κυριακίδης την ψήφιση απο το Δ.Σ.   του ΟΑΕΕ της δυνατότητα επιλογής ασφάλισης κατά δυό κλίμακες χαμηλότερα.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάπτυξης ο κ. Κυριακίδης επεσήμανε πως ” δεν είναι μια κατάκτηση δική  μου, ούτε κανενός. Όταν ασχολούμαστε με τους θεσμούς, σαφώς και θα υπάρχουν κάποιες προτάσεις. Το θετικό που έγινε στην περιοχή μας ήταν πως μια πρόταση του ΕΒΕ αγκαλιάστηκε από όλους, από το υπουργείο, την ΤτΕ, την Κυβέρνηση, ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ, κάτι που  τιμά όλους μας  και θα μας τιμήσει ακόμη περισσότερο αν πραγματικά  το εργαλείο που λέγεται Ταμείο Ανάπτυξης, τα επόμενα χρόνια λειτουργήσει σωστά , ρεαλιστικά, βοηθώντας τις επιχειρήσεις  για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία”.

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε επίσης πως δεν επετεύχθη η αλλαγή των δεικτών που εμφανίζουν πλασματικό για την περιοχή  ΑΕΠ με αποτέλεσμα να στερείται  αναπτυξιακούς πόρους η περιοχή.
Τέλος για τις εκθέσεις επεσήμανε πως έγινε μια σημαντική  προσπάθεια με στοχευμένες συμμετοχές επιχειρήσεων  σε μεγάλες εκθέσεις ενώ έγινε προσπάθεια να μπουν τα τοπικά μας προϊόντα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Έκανε λόγο για στήριξη όλων των  εκθέσεων της περιοχής ενώ για την Εμποροβιοτεχνική της Κοζάνης  τόνισε πως “δεν καταφέραμε τα μέγιστα, έγινε όμως μεγάλη προσπάθεια με πολύ κόπο. Δεν επιλέξαμε να την κλείσουμε όπως αλλού”.

Μοιραστείτε την είδηση