Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ένσταση της κατασκευάστριας εταιρίας της νέας πλατείας για τα διαφορετικά πετρώματα που τοποθετήθηκαν κατά την επίστρωση. Τι υποστήριξε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και τι η Τεχνική Υπηρεσία

2 Min Read

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης η ένσταση της κοινοπραξίας που κατασκεύασε τη νέα πλατεία και αφορούσε στη διαφορά τιμής σε υλικά που επιστρώθηκαν.

Η ένσταση αφορούσε στη απομείωση της τιμής κάποιων από τα πετρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίστρωση της πλατείας με γρανίτη, με την τεχνική υπηρεσία να υποστηρίζει πως άλλα πετρώματα παραγγέλθηκαν και άλλα επιστρώθηκαν.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Δεσποτίδης τόνισε πως η υπηρεσία έλαβε γνώση για το διαφορετικό υλικό και μάλιστα αντέδρασε ζητώντας από την κοινοπραξία να αλλάξει την παραγγελία. Ωστόσο λόγω της πίεσης χρόνου αποφασίστηκε να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο υλικό με την προϋπόθεση πως θα υπήρχε στη συνέχεια απομείωση τιμής. Συγκεκριμένα ο κ. Δεσποτίδης ανέφερε πως η απομείωση είναι από τα 125 ευρώ στα 105 και από τα 50 ευρώ στα 45 για τα συγκεκριμένα υλικά.

- Advertisement -

Η τεχνική υπηρεσία διαπίστωσε πως μεγάλη ποσότητα από τα υλικά αυτά, πλάκες και κυβόλιθοι, δεν ήταν αυτά που εγκρίθηκαν βάσει των δειγμάτων γι αυτό και έπρεπε να υπάρξει στη συνέχεια ορισμός διαφορετικής και χαμηλότερης τιμής. Ο εκπρόσωπος της τεχνικής υπηρεσίας τόνισε πως «η κοινοπραξία δημιούργησε το πρόβλημα» δείχνοντας μάλιστα και δείγματα των πετρωμάτων στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βαγγέλης Καραπάτσιος τοποθετήθηκε στο θέμα και τόνισε πως η διαφορά που υπάρχει στα υλικά είναι εμφανής. Ωστόσο κάλεσε τον κ. Δεσποτίδη να βρουν μια συμβιβαστική λύση με την κοινοπραξία και η απομείωση να είναι μικρότερη. Τέλος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πράξει ότι μπορεί για να διαφυλαχθεί αυτό το έργο γιατί ήδη άρχισαν οι βανδαλισμοί και πρότεινε να βρίσκονται σε 24ωρη βάση δυο δημοτικοί αστυνομικοί.

Σωκράτης Μουτιδης – www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση