Αποσύρεται από την κούρσα για το Δήμο Κοζάνης ο Αγάπιος Γαβριηλίδης

2 Min Read

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α για το Δήμο Κοζάνης» είναι γέννημα της ανάγκης για τη δημιουργία ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού κινήματος, ικανού να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του Δήμου. Δεν δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές κάποιων προσώπων.

Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Αγάπιου Γαβριηλίδη ως επικεφαλής του συνδυασμού μέχρι και σήμερα, υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές, συζητήσεις, συναντήσεις, ζυμώσεις με πληθώρα επίσημων φορέων της τοπικής κοινωνίας και απλών μελών της, όλες απόρροια των συλλογικών διαδικασιών στις οποίες πιστεύουμε ακράδαντα. Σταθμίζοντας με νηφαλιότητα τα αποτελέσματα των επαφών αυτών, αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόσυρση του συνδυασμού από την κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Μια απόσυρση όμως που σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με παραίτηση.

Η ΑΝΑ.Σ.Α. θα συνεχίσει να υπάρχει και να δηλώνει ενεργά την παρουσία της στα δημοτικά πράγματα, με παρεμβάσεις που θα έχουν σαν στόχο να βγάλουν τον λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο, να προωθήσουν συμμετοχικές διαδικασίες και να καλλιεργήσουν το πνεύμα της συνεργασίας. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αλλάξει και από διαχείριση πρέπει να γίνει ατμομηχανή.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγάπιος Γαβριηλίδης θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το εγχείρημα αυτό με όρους πολιτικούς και με στόχο την ευημερία της κοινωνίας, και όχι με όρους ανταποδοτικότητας έχοντας ως μοναδικό σκοπό να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη. Άλλωστε όταν ευημερεί μια κοινωνία συνολικά, έρχεται και το προσωπικό όφελος για τον καθένα ξεχωριστά.

Προχωρούμε λοιπόν δυναμικά. Για να επανακαθορίσουμε την έννοια της Πολιτικής, της Πόλης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δώσουμε ένα νέο περιεχόμενο στους όρους της ΑΝΑπτυξης, της Συμμετοχής και της Αλληλεγγύης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση