Άρα έχουμε μια …χούντα Μητσοτάκη

3 Min Read

Ορίστε λοιπόν που εκδόθηκε ένα διεθνές πιστοποιητικό το οποίο δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι ζούμε υπό το καθεστώς της «χούντας του Μητσοτάκη». Και φυσικά το «πιστοποιητικό αυτό, δηλαδή η ετησία έκθεση της γαλλικής ΜΚΟ «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», έγινε αμέσως σημαία από την ΣΥΡΙΖΑ και τα έντυπα του. Με την «Αυγή» να πανηγυρίζει για την «Κατρακύλα» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» να μας ενημερώνει ότι «Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την Ελευθερία του τύπου». Αλλά και από τα έντυπα της ακροδεξιάς, όπως η «Δημοκρατία», που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Μαύρο Καθεστώς».

 

- Advertisement -

Και ποιο είναι το στοιχείο που έχει βαρύνει, στα κριτήρια αυτής της ΜΚΟ, ώστε να ρίχνει τόσο χαμηλά την Ελλάδα, ως προς την ελευθερία του τύπου; Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, όπως μας εξηγεί ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ. Λες και έχει αποδεδειχθεί ότι τον Καραιβάζ τον εκτέλεσαν πράκτορες της κυβέρνησης και όχι νονοί της νύχτας με τους οποίους είχε «πάρε-δώσεε» ως αστυνομικός συντάκτης. Απορώ πως δεν θυμήθηκαν και την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια από την «Σέχτα Επαναστατών», τον οποίο κάποιοι ανήγαγαν σε λαϊκό ήρωα, ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζαμε τις σοβαρές οικονομικές του διαπλοκές με το σκοτεινό κύκλο των Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη.

Για να αντιληφθούμε το πόσο σοβαρή είναι αυτή έκθεση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, αντιγράφω τις ακόλουθες επισημάνσεις από το Protagon.gr:

 

♦ Η Ναμίμπια και το Ανατολικό Τιμόρ βρίσκονται πάνω από τον Καναδά, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

♦ Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο βρίσκεται πάνω από τη Γαλλία.

♦ Η Δομινικανή Δημοκρατία του «Survivor» άφησε πίσω την Ισπανία.

♦ Η Μπουρκίνα Φάσο, εν μέσω ταραχών, εκτοπισμών και πυροβολισμών στους δρόμους, παρά την στρατιωτική χούντα, διατηρεί ένα επίπεδο ελευθερίας του Τύπου υψηλότερο από αυτό των ΗΠΑ.

♦ Η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται πάνω από την Ιταλία (58).

♦ Η Παπούα Νέα Γουινέα και η Αϊτή τα καταφέρνουν καλύτερα στην ελευθερία του Τύπου από την Ιαπωνία. Όσο για την Ελλάδα; Μας πέρασαν ακόμη και η Μποτσουάνα, το Τόγκο και το Τσαντ. Σύμφωνα με την ΜΚΟ που συνέταξε την έκθεση, το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου, που αναφέρεται μάλιστα στη λίστα ως «Βόρεια Κύπρος», αποτελεί κάτι σαν πρότυπο ελευθερίας του Τύπου για την Ελλάδα καθώς βρίσκεται 27 ολόκληρες θέσεις πιο πάνω από τη χώρα μας.

 

Μοιραστείτε την είδηση