Αρχίζει η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης

2 Min Read


Το προσεχές Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, αρχίζουν τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης.
Σκοπός της λειτουργίας της Σχολής είναι η εκμάθηση της πατρώας μας εκκλησιαστικής μουσικής, της ψαλτικής τέχνης, καθώς και η κατάρτιση, η εκπαίδευση και η στελέχωση των ιερών αναλογίων με νέους ιεροψάλτες.
Η φοίτηση θα είναι, αρχικά, τετραετής, ευελπιστώντας στο άμεσο μέλλον να δίνονται πτυχία ιεροψάλτη και διπλώματα μουσικοδιδάσκαλου, αναγνωρισμένα από το Κράτος.
Καθηγητές της Σχολής θα είναι έμπειροι μουσικοδιδάσκαλοι της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Διευθυντής ο καταξιωμένος μουσικοδιδάσκαλος Πάρης Γκούνας.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, σε αίθουσες του Μπλιούρειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Κοζάνης (αίθουσες κοινωνικού φροντιστηρίου, 1ος όροφος) και θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι και όσες το επιθυμούν, ηλικίας 9 ετών και πάνω.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από την Δευτέρα έως την Παρασκευή και ώρες 5.00 μ.μ – 9.00 μ.μ. στο Μπλιούρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα («Κοινωνικό Φροντιστήριο»). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24610-28801 και 6976814401.
Το Σάββατο 6/10 θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης (7:30 – 9:30 π.μ.) και στη συνέχεια ο αγιασμός της έναρξης των μαθημάτων στο χώρο της Σχολής, στις 10:00 π.μ..

Από την Ιερά Μητρόπολη

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση