Ασημένιος Τεληκωστόγλου στο Γκραν Πρι του Παρισιού, κοντά στην απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς ο αθλητής της «Μακεδονικής Δύναμης»

2 Min Read

Στο Παρίσι, την πόλη που σε ένα χρόνο από σήμερα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο δικός μας Αποστόλης Τεληκωστόγλου έγραψε Ιστορία για το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έφτασε σε τελικό Γκραν Πρι, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη, ο οποίος νωρίτερα φέτος ήταν τρίτος στο Γκραν Πρι της Ρώμης.

Ο Τεληκωστόγλου, όπως και το 2019 στο Παγκόσμιο του Μάντσεστερ, έτσι και σήμερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που θα του δώσει 36 επιπλέον βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη. Πριν από το Γκραν Πρι της γαλλικής πρωτεύουσας, ο Έλληνας πρωταθλητής, μέλος της προ Ολυμπιακής ομάδας που έχει συσταθεί από την ΕΛΟΤ, βρισκόταν στην 12η της Ολυμπιακής κατάταξης και στην 7η της Παγκόσμιας. Με τους 36 βαθμούς που πήρε σήμερα, θα ανέβει τουλάχιστον δύο θέσεις και πλέον, διεκδικεί με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες, μια θέση στην πρώτη εξάδα των -80kg που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση για το «Παρίσι 2024».

Στο ίδιο Γκραν Πριν συμμετείχε και η διεθνής διαιτήτρια Αναστασία Κουτρότσιου,  η οποία διεκδικεί τη συμμετοχή της, εκπροσωπώντας την ελληνική διαιτησία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κ. Κουτρότσιου θα βρεθεί σε άλλες δύο διεθνείς διοργανώσεις, περιμένοντας την τελική αξιολόγηση που θα της δώσει το εισιτήριο για το Παρίσι.

Μοιραστείτε την είδηση