Αθ. Δραγατσίκας: To click away είναι μια πολύπλοκη που είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό- Ζητάμε να επιτραπούν να  μπαίνουν ένας ένας οι πελάτες εντός

2 Min Read

 

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι έμποροι χθες Δευτέρα, πρώτη μέρα ουσιαστικά εφαρμογής του μέτρου του click away μίλησε στην τηλεόραση του Flash o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας.

- Advertisement -

«Την Κυριακή πρώτη μέρα εφαρμογής  άνοιξαν πολύ λίγα καταστήματα αλλά χθες Δευτέρα άνοιξαν περισσότερα με την πολυπλοκότητα για τους εμπόρους και τους καταναλωτές να είναι μεγάλη. Είναι μια πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, που πραγματικά δεν ξέρω πόσα καταστήματα θα καταφέρουν να την ακολουθήσουν» σημείωσε προσθέτοντας  πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πως είναι στημένο ένα φυσικό κατάστημα σε μια πόλη της περιφέρειας με ένα κατάστημα που είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί με e-shop.

“ Ο πελάτης όταν πάει στο φυσικό κατάστημα, θέλει να μπορεί να δει τα προϊόντα, να έχει την επιλογή. Είναι δεδομένο πως στην τοπική αγορά τα καταστήματα δεν είναι προετοιμασμένα για αυτή τη λειτουργία. Δεν είναι δυνατόν με 4 βαθμούς και αέρα να περιμένουν οι πελάτες απέξω. Εκτός αυτού είναι συγκεκριμένες οι ηλικίες που ψωνίζουν από e-shop.Πρακτικά είναι δύσκολο έως αδύνατο να λειτουργήσει».

Ο κ. Δραγατσίκας ζήτα από την πολιτεία να επιτραπεί να εισέρχονται πελάτες στα καταστήματα ένας ένας καθώς δεν προκύπτει από τα νούμερα πως αυτό δημιουργεί προβλήματα στην υγειονομική κατάσταση.

Τέλος ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας στους επιχειρηματίες καθώς όπως ανέφερε ενώ υπάρχουν κάποια επιδόματα για την επιχείρηση (για να καλύψει ανάγκες της) δεν υπάρχουν για τα φυσικά πρόσωπα.

Μοιραστείτε την είδηση