Αβέβαιη η τύχη των 450 προσφύγων που βρίσκονται στη Λευκόβρυση- Στην Ευρωπαική σύσκεψη για το προσφυγικό εστιάζεται τώρα το ενδιαφέρον (φωτογραφίες)

1 Min Read

Σε 450 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία, που φιλοξενούνται στο κλειστό της Λευκόβρυσης. Σήμερα μάλιστα στη Λευκόβρυση έφθασαν άλλοι 7 πρόσφυγες, από την Ειδομένη, ενώ πριν λίγες μέρες είχαν έρθει άλλες δύο οικογένειες.

Η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η φιλοξενία των προσφύγων κινείται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, με τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των εθελοντών αλλά και πολλών ιδιωτών και επιχειρήσεων, που προσφέρουν με διάφορους τρόπους.

- Advertisement -

Μεγάλο ζητούμενο είναι η τύχη αυτών των ανθρώπων, καθώς οι αντοχές όσων βοηθούν εθελοντικά  δεν είναι ανεξάντλητες αλλά ταυτόχρονα υπάρχει η τεράστια αγωνία των προσφύγων, από την ημέρα που πληροφορήθηκαν πως τα σύνορα στην Ειδομένη θα είναι ερμητικά κλειστά. Συνεπώς το κλειστό της Λευκόβρυσης δεν είναι ένας σταθμός στο ταξίδι τους για την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αλλά μια στάση με αβέβαιο μέλλον.

Το ενδιαφέρον των προσφύγων εστιάζεται πλέον στις αποφάσεις της αυριανής ευρωπαϊκής σύσκεψης για το προσφυγικό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση