Χάρης Κουζιάκης: Είμαστε μια ομάδα έτοιμη να διοικήσει τον Δήμο Κοζάνης

5 Min Read

Συνέντευξη στον «Χ» του υποψήφιου Δημάρχου Κοζάνης

Να τρέξει η ανάπλαση του χώρου του ΟΣΕ και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, θέτει ως προτεραιότητα, εφόσον αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη-Τόπος Να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης. Σε συνέντευξή του στον «Χ» μιλά για μια ομάδα με όραμα και όρεξη για δουλειά και κυρίως με ετοιμότητα διοίκησης. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να μην μείνει στάσιμος ο Δήμος Κοζάνης τα επόμενα πέντε χρόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουζιάκης.

- Advertisement -

Ο Χάρης Κουζιάκης είναι επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από την ηγεσία της Κίνησης αλλά κατεβαίνει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. «Ο Λευτέρης Ιωαννίδης απέδειξε ότι η Δημοτική Κίνηση μπορεί να κάνει πράγματα και διαμόρφωσε μια στρατηγική για τον Δήμο που ο κ. Μαλούτας θέλησε να σβήσει για να ξεχαστεί. Αυτόν τον ρεβανσισμό του κ. Μαλούτα δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ γιατί δεν έδειξε πολιτικό πολιτισμό και δεν αποδέχθηκε την ήττα του του 2014. Αυτό εκφράστηκε με την εγκατάλειψη όλων των μεγάλων έργων που είχε προτείνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίδη και θέλησε να θάψει κάθε καλή ενέργεια που έγινε φοβούμενος ότι κάθε καλή εξέλιξη που θα συνέβαινε θα πιστωνόταν στον Λευτέρη Ιωαννίδη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουζιάκης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην παρασύρονται από λαϊκίστικες κραυγές και μη ρεαλιστικές τοποθετήσεις κάποιων υποψήφιων. Ζήτησε ακόμη να στηρίξουν τον συνδυασμό για να «μην συνεχιστεί ο κατήφορος του Δήμου Κοζάνης και παραίτηση διεκδίκησης και χαμηλών προσδοκιών πολιτική. Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια» αναφέρει ο ίδιος.

Περιγράφοντας την φιλοσοφία της Κίνησης, μιλά για έναν συνδυασμό με νέα πρόσωπα, με ικανότητες διοίκησης και όρεξη για δουλειά και ένα πρόγραμμα που προέκυψε μετά από συζήτηση. «Εμείς την ανθρωποφαγία δεν την έχουμε στον συνδυασμό και φαινόμενα ανταγωνισμού υποψηφίων για το ποιος θα πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχουν. Όλοι όσοι είναι κοντά μας αλλά και εκτός συνδυασμού και αξίζουν θα αξιοποιηθούν» προσθέτει ο κ. Κουζιάκης.

Μιλώντας για θέματα που θεωρεί ότι «χωλαίνουν» βάζει ως πρώτο τις διεκδικήσεις και τα ζητήματα της Μετάβασης. Προσθέτει πως αν εκλεγεί, τότε θα επιχειρήσει να ξεκαθαριστεί ο οδικός χάρτης και να προωθηθούν καίρια ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Κοζάνης. Ακόμη, να δοθεί η σημασία που χρειάζεται στα χωριά «γιατί νιώθουν παραγκωνισμένοι» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Όραμα του κ. Κουζιάκη και της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη-Τόπος Να Ζεις» είναι να κάνουν τον Δήμο Κοζάνης «πρωταγωνιστή των εξελίξεων για να σηκώσει κεφάλι ο Δήμος και να σταματήσει να είναι κομπάρσος. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας έχει το κατάλληλο μείγμα ανθρώπων με εμπειρία και γνώση. Έχουμε ζωντάνια και φρεσκάδα και διεκδικούμε διαφορετική αντιμετώπιση των πολιτών και επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας με σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα. Κυρίως όμως λειτουργούμε ως μια ομάδα με ευθύνη και όχι ατομικά» συμπληρώνει ο επικεφαλής της Κίνησης.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον τρόπο που καταρτίστηκε το πρόγραμμα με προτάσεις όχι μόνο από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και από πολίτες. Μάλιστα επισημαίνει ότι όλες οι προτάσεις που συγκεντρώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο έχουν καταγραφεί και θα αξιοποιηθούν.

Τέλος, ο Χάρης Κουζιάκης απευθυνόμενος στον «πιο δύσκολο ψηφοφόρο» τον καλεί να αναλογιστεί τι είδε να πηγαίνει καλά αυτή την τετραετία στον Δήμο Κοζάνης και να συγκρίνει τους ανθρώπους των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές με την Δημοτική Κίνηση. «Εμείς έχουμε την γνώση και την εμπειρία να διοικήσουμε τον Δήμο και να έχουμε ένα τόπο για να ζούμε όλοι και όχι κάποιοι λίγοι. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ο σεβασμός και όχι οι αλαζονικές συμπεριφορές, η αναξιοκρατία και οι παλαιοκομματικές τακτικές» καταλήγει ο ίδιος.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση