Χάρης Τσεβεκίδης: Ολιγωρία 4-5 ημερών έως την ιχνηλάτηση (ΗΧΗΤΙΚΟ)

4 Min Read

Σε αποκαλύψεις που σοκάρουν προχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1 όπου περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός Κοζάνης όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

- Advertisement -

Μίλησε για φορείς του ιού οι οποίοι κρύβουν την αλήθεια από τον περίγυρό τους για να μη στιγματιστούν, αλλά και για πολίτες οι οποίοι έχουν συμπτώματα αλλά δεν υποβάλλονται σε τεστ και περιορίζονται σε… αυτοδιάγνωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς ασθενείς -ασυμπτωματικοί και μη- συνεχίζουν κανονικά την κοινωνική τους δραστηριότητα ή ακόμη και την εργασία!

Ο κ. Τσεβεκίδης διαπιστώνει ένα κενό στον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και μια ολιγωρία από τη στιγμή που κάποιος διαπιστώνεται θετικός έως ότου ενημερωθούν όλοι όσοι είναι επιβάλλεται να γνωρίζουν για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, όπως για παράδειγμα ο εργοδότης του ή τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ένας θετικός σε covid. Και αυτό διότι η ενημέρωση προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης μπορεί να καθυστερήσει 4 -5 μέρες, που «είναι μια κρίσιμη καθυστέρηση».

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στην Κοζάνη παρότι, όπως τόνισε ο ίδιος, η συγκεκριμένη περιφέρεια μπήκε πρώτη σε lockdown. Μάλιστα σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, κυρίως στην επαρχία Εορδαίας, εξέλιξη την οποία είχε προβλέψει ο ίδιος  μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο GRTimes.gr

Επιστρέφουν τα μπλόκα εάν…

Μάλιστα ο κ. Τσεβεκίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναστηθούν μπλόκα στην είσοδο χωριών με πολλά κρούσματα όπως είχε γίνει κατά το πρώτο lockdown σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αν δούμε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης επισημαίνοντας πως πρόβλημα καταγράφεται και σε περιοχές του δήμου Βοΐου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χάρης Τσεβεκίδης στη Μαρία Σαμολαδά:

Να σημειωθεί ότι τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού, έκρουσε μέσω του GRtimes.gr και ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κοζάνης, Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κοζάνη αυξήθηκε σημαντικά κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να μιλούν, σύμφωνα με πληροφορίες, για θετικούς εργαζόμενους οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται, για ιερείς που νοσούσαν και μοίραζαν το αντίδωρο, αλλά και για πολίτες που σπεύδουν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Συγκεκριμένα, από 617 που ήταν τα κρούσματα ήταν στις 15 Νοεμβρίου σε όλο τον νομό ανήλθαν χτες σε 1.536 με τον δήμο Εορδαίας να καταγράφει κατακόρυφη άνοδο. Μέσα ένα μήνα προστέθηκαν στον συγκεκριμένο δήμο 412 νέα κρούσματα έναντι 147 που υπήρχαν καταγεγραμμένα στην περιοχή τον προηγούμενο μήνα. Μάλιστα τα κρούσματα αυτά είναι περίπου τα μισά από τα 919 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν μέσα σε ένα μήνα σε όλο τον νομό Κοζάνης. Επίσης στον Δήμο Σερβίων καταγράφηκαν από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 142 νέα κρούσματα (έναντι 35 τον προηγούμενο μήνα), στον δήμο Βοΐου 74 (από 46) και στον δήμο Βελβεντού 54 (έναντι 15), ενώ στον δήμο Κοζάνης καταγράφηκαν 333 νέα κρούσματα έναντι 374 τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή Grtimes

Μοιραστείτε την είδηση