«Χειρόφρενο» για άλλη μια φορά στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών – Επ’ αόριστον η απεργία των εξεταστών με επιπτώσεις στις σχολές οδηγών

2 Min Read

Για άλλη μια φορά οι εξεταστές των υποψήφιων οδηγών απεργούν με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί της χώρας να περιμένουν υπομονετικά και με σταυρωμένα χέρια πότε θα τελειώσει η απεργία. Η εξεταστές απεργούν για 2ο συνεχή μήνα και ποιος μπορεί να ξεχάσει την πολύμηνη απεργία το 2016 που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο των Σχολών Οδηγών.
«Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας που είναι εξεταστές έπαιρναν ένα επίδομα για τη βοηθητική εργασία της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.
Αυτό το επίδομα έχει δηλωθεί από την Κυβέρνηση ότι θα κοπεί με τους εξεταστές να αντιδρούν. Εμείς όμως είμαστε οι άμεσα θιγμένοι από την κινητοποίηση αυτή και οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να εξεταστούν οι οποίοι δεν βγάζουν μόνο διπλώματα «αναψυχής» αλλά και επαγγελματικά που προγραμμάτισαν τη ζωή τους είτε για να εργαστούν είτε για να φύγουν στο εξωτερικό. Με την κινητοποίηση των εξεταστών λοιπόν είμαστε «όμηροι» και εμείς και οι υποψήφιοι» δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Λιούφης.
Οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών διαμαρτύρονται για την περικοπή του επιδόματος με το Υπουργείο να δίνει παρατάσεις στη σχετική εγκύκλιο. Η απεργία που έχει κηρύξει ο κλάδος των εξεταστών είναι επ αόριστον και οι επιπτώσεις άρχισαν ήδη να φαίνονται στις σχολές οδηγών.«Οι επιπτώσεις είναι σοβαρές. Μια σχολή οδηγών έχει συγκεκριμένα πάγια έξοδα που πρέπει να διεκπεραιωθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η κινητοποίηση μας πάει όλο και πιο πίσω και όλοι αυτοί που πλήρωσαν παράβολα για να δώσουν εξετάσεις περιμένουν και αυτοί μαζί με εμάς» συμπληρώνει ο κ. Λιούφης
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση