Χωρίς τη ΔΕΗ η σύσκεψη για τις μετεγκαταστάσεις στην Αθήνα παρουσία του υπουργού Σταθάκη και των εκπροσώπων της περιοχής

2 Min Read

Χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα η σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα, με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής Κοζάνης και Αναργύρων Φλώρινας και η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Στη σύσκεψη παρουσία του υπουργού Γ. Σταθάκη είχαν κληθεί αν συμμετέχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης και Φλώρινας Π. Πλακεντάς και Σ. Μπίρος, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κ. Γέρου, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μ. Καρυπίδου, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας Λ. Ιωαννίδης και Σ. Ζαμανίδης και οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια Ακρινής και Αναργύρων.

- Advertisement -

Η σύσκεψη δεν έφερε κάποια ιδιαίτερη πρόοδο, σύμφωνα με κάποιους απο τους συμμετέχοντες, οι οποίοι σημείωσαν τόσο την απουσία εξέλιξης, αλλά και την ανησυχία που υπάρχει καθώς ναι μεν γίνονται συναντήσεις, αλλά οι συναντήσεις δεν φαίνονται να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Απο την πλευρά του Περιφερειάρχη τέθηκαν τα έντονα και οικονομικής βιωσιμότητας θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ενώ ο υπουργός διαπίστωσε την ανάγκη να δρομολογηθούν τα ζητήματα, χωρίς ωστόσο, να διασαφηνιστεί χρονικό πλαίσιο.

Όπως είχε σημειωθεί και στην προπαρασκευαστική συνάντηση που είχε γίνει στην Περιφέρεια στις 2 Μαρτίου υπάρχει η ανάγκη για συνέπεια λόγων και πράξεων εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ότι αφορά τα συμφωνηθέντα και τις δεσμεύσεις που αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση.

Τότε μάλιστα όλοι είχαν συμφωνήσει ότι δεδομένου ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) από μόνη της δεν επιφέρει καμία επιβάρυνση στη ΔΕΗ και στο Ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των αγροκτημάτων των οικισμών, είναι επιτακτική η ανάγκη έκδοσής του.

Μοιραστείτε την είδηση