Χωρίς την άδεια για αποθήκευση υλικών για το φωτοβολταϊκό η αποθήκη στην Καλαμιά

1 Min Read

Έγινε η αυτοψία από το κλιμάκιο της Περιφέρειας

Παραβάσεις στην αποθήκη που αποθηκεύονται τα υλικά που προορίζονται για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Καλαμιά εντόπισε το κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία το πρωί της Δευτέρας στο σημείο. Η διενέργεια του ελέγχου ήρθε μετά από παρέμβαση τόσο του Περιφερειάρχη όσο και της Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια, μετά την δημόσια καταγγελία στο Περιφερειακό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα από κάτοικο της Καλαμιάς.

Η καταγγελία αυτή, ότι η συγκεκριμένη αποθήκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις να φιλοξενεί αυτού του είδους τα υλικά, επιβεβαιώθηκε από το κλιμάκιο, το οποίο διαπίστωσε πως η εταιρεία δεν έχει άδεια για να αποθηκεύει τα συγκεκριμένα υλικά. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αποθήκη πήρε άδεια για κτηνοτροφική χρήση.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», ξεκίνησε η διαδικασία να αρθεί η έγκριση της σταβλικής εγκατάστασης από την Επιτροπή Σταβλισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να διαρκέσουν περίπου όλη την εβδομάδα. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της νέας άδειας, φαίνεται να συμφωνήθηκε «άτυπα» πως δεν θα γίνει καμία εργασία στην περιοχή για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση