Χριστουγεννιάτικες  βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες από τη “Στοά του βιβλίου”

2 Min Read

Εσύ να με φωνάζεις Εμπενίζερ

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

- Advertisement -

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις Πατάκη,2023

σ. 32

4+

«Δεν ήξερα το όνομά του, γι’ αυτό τον είπα Χ. Ταξίδευε ασταμάτητα και σκόρπιζε χαρά. Με επισκέφτηκε ένα βράδυ που ήμουν θλιμμένος και είχα δηλώσει στη μαμά μου ότι φέτος δεν ήθελα να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Μου ζήτησε επίμονα να παίξουμε. Με παρακίνησε και επιδιορθώσαμε σπασμένα ξύλινα στολίδια. Τελικά ο Χ τα κατάφερε! Με έπεισε πως τα Χριστούγεννα είναι χαρά. Αυτή είναι η ιστορία της γνωριμίας μου με τον Εμπενίζερ.»

Στη γειτονιά των Χριστουγέννων

Βασιλική Μαρκάκη

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Ψυχογιός, 2023

σ. 48

5+

«Στη γειτονιά των Χριστουγέννων, την πιο χαρούμενη και γιορτινά στολισμένη γειτονιά, μένουν οικογένειες μικρές και μεγάλες, που έχουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις, συγκινητικές ή αστείες, αρχαίες ή πιο πρόσφατες… ωστόσο εξίσου σημαντικές! Οι ημέρες των Χριστουγέννων τούς ενώνουν όλους και τους φέρνουν πιο κοντά μέσα από τα τραγούδια, τις μαγειρικές γεύσεις, τα αρώματα και όλα όσα σημαίνει αυτή η γιορτή της αγάπης για τους κατοίκους της γειτονιάς των Χριστουγέννων – αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο!»

Κάλαντα καβάλα σε καμήλα

Μάνος Μπονάνος

Εικονογράφηση: Βασίλης Σελιμάς

Ίκαρος, 2023

σ. 32

5+

«Ποιος είπε ότι οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μόνο λιχουδιές μπροστά στο τζάκι, δώρα κάτω από το δέντρο και χιονοπόλεμος στην παγωμένη γειτονιά; Τα Χριστούγεννα στο παραμύθι του Μάνου Μπονάνου είναι αναπάντεχα αλλιώτικα. Έχουν χουρμάδες και μπανάνες και κάλαντα πάνω σε καμήλες. Έχουν κι ένα μικρό μανάβικο, γεμάτο μυρωδιές και χρώματα.

Μια ευφάνταστη χριστουγεννιάτικη ιστορία, φτιαγμένη σαν παλιό παραμύθι, με τα μαγικά χρώματα του Βασίλη Σελιμά. Ένα βιβλίο που παρά την καινοτομία του μεταφέρει ατόφια τη χρυσόσκονη των γιορτινών ημερών και μας γεμίζει αγάπη κι αισιοδοξία.»

Το παιδί των Χριστουγέννων στο παιχνιδοπωλείο των αδερφών Βασίλη

David Litchfield

Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου

Εικονογράφηση: David Litchfield

Μικρή Σελήνη, 2022

σ. 48

4+

«Αυτή είναι η ιστορία του μικρού Μπίλυ, που το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει κάθε παιδί ευτυχισμένο, έστω και για μια μέρα.»

Μοιραστείτε την είδηση