Χρωστάμε ένα ευχαριστώ σ’ αυτούς που είναι δίπλα μας. Της Τάνιας Ώττα

3 Min Read

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και στις χαρές και τις λύπες χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σ’ αυτούς που δεν μας εγκαταλείπουν στις δύσκολες στιγμές αλλά μας δείχνουν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και να συμπεριφέρεσαι ανθρώπινα. Σ’ αυτούς που μας δείχνουν ποιοι πραγματικοί είναι, τι νιώθουν για μας, πόσο μας εκτιμούν, πόσο σημασία έχει γι’ αυτούς να είμαστε καλά. Πάνω από εγωισμούς και συμφέροντα. Άνθρωποι που μας νοιάζονται πραγματικά και όχι ψεύτικα. Σύντροφοι, φίλοι, συνάδερφοι, συγγενείς. Ανεξαρτήτως σχέσης, ο άνθρωπος που σε νοιάζεται είναι εκεί για σένα. Πάντα. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Κυρίως όμως στα δύσκολα.  Οι χαρές προσελκύουν τους πάντες. Ακόμη κι αυτούς που μας ζηλεύουν και μας μισούν και το κρύβουν πίσω από ψεύτικες συμπεριφορές. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να φαίνονται καλοί. Είναι όμως; Κάποια στιγμή η μάσκα πέφτει και αποκαλύπτεται η πραγματική εικόνα. Όλα στο βωμό του φαίνεσθαι. Η εικόνα μετράει πολύ στις μέρες μας, όπως η βιτρίνα ενός καταστήματος. Προσελκύει αλλά πολλές φορές απογοητεύει.

Χρωστάμε την αγάπη μας και την εκτίμησή μας σε αυτούς που είναι πάντα δίπλα μας, που πορεύονται μαζί μας, που μας δίνουν δύναμη και μας κάνουν να βλέπουμε την όμορφη πλευρά της ζωής. Χρωστάμε ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας κρατούν το χέρι σφιχτά και νιώθουν τον παλμό μας. Σ’ αυτούς που στέκονται στο πλευρό μας και μαζί ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Σ’ αυτούς που μας κάνουν να χαμογελάμε ακόμη κι όταν δεν είμαστε καλά. Σ’ αυτούς που ομορφαίνουν τη ζωή μας με οποιοδήποτε τρόπο. Σ’ αυτούς που μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα ζόρια μας και να χαμογελάμε. Σ’ αυτούς που μας μιλούν τόσο όμορφα και τα λόγια τους ηχούν τόσο γλυκά στα αυτιά μας. Μας ηρεμούν και μας δίνουν κουράγιο.

- Advertisement -

Χρωστάμε, όμως, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εαυτό μας. Στον εαυτό μας που δεν το βάζει κάτω. Που παλεύει καθημερινά, κι ας απογοητεύεται. Στον εαυτό μας που ξέρει να εκτιμά τους ανθρώπους που τον νοιάζονται και τους το δείχνει με κάθε τρόπο. Στον εαυτό μας, αυτόν τον μικρό ήρωα της καθημερινότητας που συνεχώς προσπαθεί για το καλύτερο. Στον εαυτό μας που πιστεύει ότι σ’ αυτό το ταξίδι της ζωής, τα εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάμε και η ζωή για να την μοιραζόμαστε.

Μοιραστείτε την είδηση