Δ.Τ.: Το ΣΕΕΝ για το ατύχημα εργαζομένου του ΑΔΜΗΕ

2 Min Read

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αυτή την φορά στον ΑΔΜΗΕ.

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται 56χρονος συνάδελφός μας του ΑΔΜΗΕ που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την κοπή δένδρου για την προστασία του δικτύου, στα πλαίσια εργασιών του τμήματος συντήρησης.  

Ευχόμαστε στο συνάδελφο να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσει να μεταθέσει την ευθύνη για το ατύχημα στον εργαζόμενο για να κρύψει τα πραγματικά αίτια, που δεν είναι άλλα από την εντατικοποίηση της εργασίας  για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μετόχων του ΑΔΜΗΕ, αφού η εργοδοσία με τον μπαμπούλα της αξιολόγησης αναγκάζει τους εργαζόμενους να ρισκάρουν την ζωή τους

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρακάμπτονται πρωτόκολλα ασφαλείας  με ευθύνη της εργοδοσίας (η συγκεκριμένη εργασία για να εκτελεστεί με ασφάλεια απαιτούνταν διακοπή της γραμμής διασύνδεσης με Βόρεια Μακεδονία), αφού αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αυστηρή εφαρμογή τους.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες.

Μόνο στην αρχή του 2023 μέχρι τον Απρίλιο τα εργατικά δυστυχήματα ξεπερνούν τα 71, μέσα σε αυτά και οι νεκροί του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών. Ακόμη και από τα επίσημα – ελλιπή – στοιχεία, στη χώρα μας κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα 2 εργαζόμενοι πεθαίνουν στο χώρο δουλειάς.

Την ίδια ώρα την περίοδο καύσωνα που διανύουμε ο ΣΕΠΕ Κοζάνης δέχεται βροχή καταγγελιών και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο του λόγο  έλλειψης προσωπικού.  

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να απαιτήσουμε άμεσα:

-Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς χωρίς εκπτώσεις,

– Μετρά προστασίας των εργαζομένων για την προστασία τους από τον καύσωνα.

– Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ και των κρατικών υπηρεσιών με ενίσχυση τους σε μόνιμο προσωπικό και μέσα. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση