ΔΑΚΕ: Οι μάσκες έπεσαν στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης- Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο καιρό χαίρονται

2 Min Read

Πρωτόγνωρη για τα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά είναι η ευκαιριακή και τυχοδιωκτική συνεργασία των ψηφοδελτίων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ.

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αυτών για την κατάληψη της καρέκλας και μόνο, αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να συγκροτήσουν Διοικητικό Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, εφαρμόζοντας πλήρως πραξικοπηματικές διαδικασίες, αποκλείοντας, με αστείες προφάσεις (περί καθυστέρησης προσέλευσης στη διαδικασία) δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις.

Η συμμαχία αυτή γίνεται έξω από κάθε ιδεολογική αναφορά των μελών αυτών των ψηφοδελτίων και έξω από κάθε λογική και πρακτική πραγματικής συνεργασίας για το καλό των εργαζομένων.

Οι ηγεσίες αυτών των ψηφοδελτίων έδειξαν πως διέπονται μόνον από οπορτουνισμό. Έδειξαν πως καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών είχαν συμφωνήσει στο στόχο της κατάληψης της καρέκλας, γι΄αυτό και οδήγησαν το συνέδριο σε αντικαταστατικές και παράνομες εκλογικές διαδικασίες. Κάθε αναφορά περί ηθικής, την οποία ευαγγελίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να χάθηκε στους διαδρόμους της αναζήτησης της εξουσίας.

Αναρωτιόμαστε ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους, όταν έως τώρα δεν μπορούσαν να συνεργαστούν κατ΄ελάχιστον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κοινή πλατεία θα είναι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά. Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις παρατάξεις να εκφράζονται στο Δ.Σ. και να παίρνουν θέση σ΄αυτή τη συνεργασία ¨έκτρωμα¨.

Τι λέει το ΠΑΜΕ – τι λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ. της ΓΣΕΕ, όταν μεταξύ τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για την πιο απλή διεκδίκηση;

Η ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές και αξίες που την διέπουν και την έχουν κατατάξει ψηλά στη συνείδηση των εργαζομένων,  θα συνεχίσει τον αγώνα κάθαρσης και θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στηριζόμενη στον μόνο θεσμό που θεωρεί πως παραμένει αλώβητος στην χειμαζόμενη πατρίδα, αυτόν της δικαιοσύνης.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοιραστείτε την είδηση