Δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για πρόσληψη συγγενών των εργολαβικών εργαζόμενων από εργατικό δυστύχημα – Σε απόγνωση η οικογένεια του 35χρονου που έχασε τη ζωή του πριν έναν χρόνο στον ΑΗΣ Καρδιάς

3 Min Read

Μπορεί ο αγώνας του σωματείου εργαζομένων «Εργατική Αλληλεγγύη» και των συνδικαλιστών της περιοχής για να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα εργολαβικοί με τακτικούς εργαζομένους στη ΔΕΗ, μετά από εργατικά ατυχήματα ,να απέδωσε καρπούς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη.

Έχει περάσει ένας χρόνος και περίπου 2 μήνες από το δυστύχημα στον ΑΗΣ Καρδιάς, όταν ένας 35χρονος εργαζόμενους σε εργολάβο έχασε τη ζωή του. Η «Εργατική Αλληλεγγύη» ζήτησε επίμονα από τη ΔΕΗ να πράξει για την οικογένεια του 35χρονου ότι προβλέπεται για τους τακτικούς και να προσλάβει τη μητέρα των δυο παιδιών που άφησε πίσω του. Η ΔΕΗ δέχτηκε και πήρε απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο να «εξομοιώσει» τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση εργατικού δυστυχήματος, ωστόσο το Υπουργείο Εργασίας δεν  έχει προχωρήσει σε αυτά που απαιτούνται για να υλοποιηθεί η απόφαση.

«Ζητούμε από το Υπουργείο να επανέλθει και να προχωρήσει σε αυτά που απαιτούνται για να υλοποιηθεί η απόφαση της ΔΕΗ και να προσλάβουν άτομο της οικογένειας στην επιχείρηση. Είναι άδικο αυτό που γίνεται μέχρι σήμερα εργολαβικοί και τακτικοί εργαζόμενοι να κάνουν την ίδια δουλειά και να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα οι οικογένειές τους όταν κάποιος χάνει τη ζωή του» δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Εργατική Αλληλεγγύη Κώστας Ασαλουμίδης.

Ο Υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος που επισκέπτεται σήμερα την Κοζάνη, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της «Εργατικής Αλληλεγγύης» αλλά και με τον πατέρα του 35χρονου που έχασε τη ζωή του πριν ένα χρόνο στον ΑΗΣ Καρδιάς, όταν το κλαρκ που οδηγούσε ανετράπη και τον καταπλάκωσε. Σήμερα ο Αβραάμ Πανιτσίδης περιγράφει την κατάσταση της οικογένειας του γιού του μετά το δυστύχημα.

«Η κατάσταση που βιώνει η οικογένεια είναι τραγική. Εγώ εργάζομαι σε εργολάβο, είμαι απλήρωτος 4 μήνες, ζω με 650 ευρώ, η γυναίκα μου από τη στιγμή που χάσαμε τον γιό μας είναι άνεργη και κρατάει τη φωτογραφία του στην αγκαλιά και κλαίει και η νύφη μου με τα δυο παιδιά ζει με 100 ευρώ σύνταξη του ΙΚΑ συν ένα επίδομα των 60 ευρώ. Σκοπός μου είναι να κάνω ότι έχω τάξει στην ψυχή του παιδιού μου να τακτοποιήσω τη νύφη μου εργασιακά για να μπορέσουν να ζήσουν τα εγγόνια μου. Είναι θέμα Υπουργείου και περιμένουμε να πράξει τα δέοντα»  δήλωσε ο πατέρα του 35χρονου Αβραάμ Πανιτσίδης.

Μοιραστείτε την είδηση