Διαφωνίες για την αναγκαιότητα διαχωρισμού της διοίκησης των νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαίδας

2 Min Read

Μέχρι το τέλος του 2017 τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαίδας θα έχουν ξεχωριστές διοικήσεις, δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, τονίζοντας πως η δέσμευση Πολάκη, όταν επισκέφθηκε την περιοχή το Μάιο του 2016, προχωρά.
Σύμφωνα με τον Μ. Δημητριάδη, το Σεπτέμβριο θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το διαχωρισμό επτά διοικήσεων διασυνδεόμενων νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ αυτών και των διοικήσεων του Μποδοσάκειου και του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.
«Είναι πάγια θέση της κυβέρνησης» τόνισε ο βουλευτής, «καθώς η εμπειρία έδειξε ότι δεν επιτεύχθηκαν οικονομίες κλίμακας, αλλά οδήγησαν έως και σε χειραγώγηση του ενός νοσοκομείου από το άλλο. Θέλουμε αυτονομία, η συνένωση προβληματίζει και δεν πρόσφερε τίποτα».
Η κυβερνητική θέση έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λέει ο διοικητής των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαίδας Γ. Χιωτίδης, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου πριν λίγες μέρες για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης, δήλωσε υπέρμαχος της συνδιοίκησης και της συλλειτουργίας όχι μόνο των δύο, αλλά όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
«Θεωρούμε ότι είναι λάθος και θα επιδεινώσει τα πράγματα, ενώ θα δώσει περαιτέρω έναυσμα για ανταγωνισμούς μεταξύ των δύο πόλεων» δήλωσε ο κ. Χιωτίδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε των οφελών τόσο σε σχέση με την αξιοποίηση των υλικών και των προμηθειών, όσο και με την ελαχιστοποίηση των διακομιδών.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση