Διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού στις 24-11-2017 μετά από παρέμβαση κατοίκων του Βελβεντού – Λόγω εξάντλησης της ημίωρης μεταμεσονύκτιας παράτασης η επίσημη αιτιολογία του προέδρου για τη διακοπή

3 Min Read

Η μη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού στο θέμα «περί αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», στάθηκε η αφορμή για τη δυναμική παρέμβαση πολιτών του Βελβεντού, που δια του εκπροσώπου τους Μάκη Μπελιά απαίτησαν τη διακοπή συνεδρίασης της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 (η ώρα είχε παρέλθει στις 2:05 μετά τα μεσάνυχτα), επικαλούμενοι ότι έτσι συνεχίζεται μια άδικη πολιτική τιμολόγησης σε βάρος της κοινωνίας του Βελβεντού.

Συγκεκριμένα στην παρέμβαση ο κ. Μπελιάς ανέφερε:

- Advertisement -

«Ήταν να πάρετε μια απόφαση. Δεν την πήρατε. Δεν σας επιτρέπουμε να συνεδριάσετε, έστω κι αν αυτό σημαίνει ποινικές κυρώσεις. Φέρτε τον εισαγγελέα. Διακόπτουμε τη συνεδρίαση. Ο λόγος είναι ότι ως δημότες του Βελβεντού, εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού, βλέπουμε να συνεχίζετε μια ειδική πολιτική τιμολόγησης και αδικείτε την κοινωνία του Βελβεντού…».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρου Παπαδόπουλου που διέκοψε τη συνεδρίαση «για δυο λεπτά», όπως ανέφερε, και ενώ συνεχίζονταν έντονος διάλογος του κ. Μπελιά με τους επικεφαλής των παρατάξεων (δήμαρχο, Κωνσταντόπουλο, Λιάκο).

Όταν επανήλθε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης, με το επίσημο αιτιολογικό ότι «πήραμε παράταση μισή ώρα, την εξαντλήσαμε και διακόπτουμε» (ήταν η 3η ημίωρη παράταση μετά τα μεσάνυχτα), και όρισε νέα συνεδρίαση για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 με ώρα έναρξης 5:00μμ, με θέματα τα «περί αύξησης των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και αποχέτευσης» και τα υπόλοιπα δεκαεννέα (19) θέματα, από τα είκοσι τρία (23), που δεν συζητήθηκαν στην παρούσα συνεδρίαση.

Προηγουμένως, στη συζήτηση του θέματος «περί αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», έγιναν 4 ή 5 προτάσεις* που προέβλεπαν από μηδενικές αυξήσεις (Βελβεντό) έως και 185% (Λιβαδερό) ή αναβολή συζήτησης του θέματος, από τις οποίες καμία δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων (μέχρι 5 από τις 11 που απαιτούνταν). Θα διευκρινίσουμε  βέβαια ότι στις δυο ακραίες περιπτώσεις που προαναφέραμε, οι μέχρι τώρα ισχύουσες τιμές των ανταποδοτικών τελών για το Βελβεντό και το Λιβαδερό ήταν αντίστοιχα ανά τ.μ. οικίας 1,10 € και 0,35 € σε ετήσια βάση (αντίστοιχα για τα Σέρβια 0,80 € και τα Καμβούνια 0,75 €).

Σημειωτέον ότι, με ψήφους 9 υπέρ αλλά με απαιτούμενο αριθμό ψήφων τις 11, είχε καταψηφιστεί και η πρόταση του προηγούμενου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Α/Α 3), περί καθορισμού του ανταποδοτικού τέλους βιολογικού καθαρισμού, που είχε προταθεί σε 67 € -40% για Βελβεντό, 37 € -40% για Σέρβια και 61€ -40% για Νεράιδα (εφόσον τεθεί σε λειτουργία), σε ετήσια βάση.

* Η πρόταση της πλειοψηφίας (εισηγητής ο αντιδήμαρχος θ. Κυριακίδης) ήταν, 1,50/1,50 € ανά τ.μ. για οικιακή/εμπορική σύνδεση στα Σέρβια, 1,10/1,21 € αντίστοιχα στο Βελβεντό, 1,50/1,50 € για τα Καμβούνια και 1,00/1,00 € για το Λιβαδερό.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Μοιραστείτε την είδηση