Διακρατική συνάντηση των αρχηγών της Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα

1 Min Read

Στην Πτολεμαΐδα συναντώνται σήμερα Παρασκευή οι αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Αλβανίας, πΓΔΜ και Βουλγαρίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη.
Η συνάντηση διεξάγεται  προκειμένου οι συμμετέχοντες να συζητήσουν την προετοιμασία κοινής άσκησης, που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2018 στη δυτική Μακεδονία.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους ξένουνς  προσκεκλημένους να θεωρούν την Σχολή Πυροσβεστών της Πτολεμαίδας  και “δική τους σχολή” και τόνισε πως θα είναι στη διάθεση τους για κοινές ασκήσεις.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Τόσκα, στην Πτολεμαΐδα, με την ευκαιρία των εγκαινίων της λειτουργίας της Σχολής Πυροσβεστών, συμφωνήθηκε με τον περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη, η προώθηση της συγκεκριμένης διαβαλκανικής πρωτοβουλίας. Ο κ. Καρυπίδης δήλωσε: «Τέτοιες συναντήσεις, που γίνονται για πρώτη φορά, διασφαλίζουν και προασπίζουν την ασφάλεια των φυσικών μας συνόρων και πρωτίστως δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης, της συνεργασίας μεταξύ των λαών μας».

Μοιραστείτε την είδηση