Διάκριση του Κοζανίτη φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης Σαπαλίδη Αναστάσιου στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών ΝΑ Ευρώπης

1 Min Read

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για ακόμα μια φορά κατάφερε να  διακριθεί στην Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης με  διεθνείς συμμετοχές «SEEMOUS» κάτω από την καθοδήγηση του Καθηγητή του  τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Βασιλείου Παπαδόπουλου.

Η ομάδα του  πανεπιστημίου επέστρεψε στην Ξάνθη έχοντας κατακτήσει μία εύφημη μνεία  με τον Αναστάσιο Σαπαλίδη φοιτητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και ένα χάλκινο  μετάλλιο με τον Θεόδωρο Παναγιώτη Χατζηνικολάου φοιτητή του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

- Advertisement -

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα 11 χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι  η μοναδική φορά που δίνεται η διάκριση της εύφημης μνείας, για την  πλήρη και άριστη επίλυση ενός ολόκληρου θέματος. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι οι επιδόσεις όλης της ομάδας ήταν αξιόλογες και είναι το αποτέλεσμα του προσωπικού μόχθου των φοιτητών  παράλληλα με τις σπουδές τους. Άλλωστε, στα πλαίσια του Ολυμπιακού Πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι» στόχος της ομάδας δεν ήταν η απόκτηση μεταλλίων αυτή καθ’ αυτή, αλλά η ολοκληρωμένη και σφαιρική προσέγγιση των μαθηματικών προβλημάτων.

Μοιραστείτε την είδηση