Διαμαρτυρία αγροτών στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

2 Min Read

Ζητούν την καταβολή των αποζημιώσεων που έχουν καθυστερήσει

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης “Ο Βούρινος”. Η διαμαρτυρία έγινε για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις πληρωμές της προκαταβολής πριν λίγες μέρες.

- Advertisement -

«Όλα έχουν ανέβει και ειδικά το κόστος παραγωγής όμως εμείς δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις. Το θέμα είναι αυτά που μας υπόσχονται να γίνουν πράξη» είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεωνίδας Αρνίδης, ο οποίος περιέγραψε μια γκρίζα εικόνα που διαμορφώνεται στην φετινή παραγωγή.

Οι αγρότες ζήτησαν εξηγήσεις από τον ΕΛΓΑ για τι μέλλει γενέσθαι, σχετικά με τις αποζημιώσεις του 2022 για τις ζημιές στον κάμπο του Δρεπάνου και του Ελλησπόντου και τις φετινές σε αρκετές καλλιέργειες της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Αρνίδη, οι εκτιμήσεις που έγιναν στο Δρέπανο ήταν σε μεγάλο βαθμό λανθασμένες και αναμένονται τα αποτελέσματα των αναθεωρήσεων και τα πορίσματα. Όσον αφορά στις φετινές ζημιές από την κακοκαιρία, αναμένονται οι εκτιμήσεις.

«Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, έχουν πληρωθεί από εμάς τα ασφάλιστρα προς τον ΕΛΓΑ αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει τίποτα ως αποζημίωση. Μας είπαν πως μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχει αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει αλλά μέχρι να το δούμε με τα μάτια μας αναμένουμε» τόνισε ο κ. Αρνίδης.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση