Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Κοζάνη για το πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες- Δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρούν στα νέες ρυθμίσεις

2 Min Read
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χθες το πρωί οι εκπαιδευτικοί έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
Βασικά θέματα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και η χρήση καμερών για εκ του σύνεγγυς διδασκαλία. Η παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από την Διδασκαλική Ομοσπονδία και συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και Εορδαίας και η ΟΛΜΕ.
“Το πολυνομοσχέδιο έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία χωρίς καμία διαβούλευση. Μιλά για αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη σε 26, αλλάζει τα κατώτατα όρια δημιουργίας τάξεων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τις συμπτύξεις και καταργήσεις τάξεων, τις υποβαθμίσεις σχολείων και τις μετακινήσεις μαθητών, αλλά και λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Αθ. Κωτούλας.
Σε ότι αφορά στο επίμαχο θέμα των καμερών, ο κ. Κωτούλας τόνισε ότι “δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το σχολείο ριάλιτι”, ενώ υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο οι συνάδελφοί του κάνουν τη δουλειά τους τονίζοντας ότι “πάνω από 6000 μαθήματα έχουν αναρτηθεί στην ΠΕ Κοζάνης και οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν με κάθε μέσο με τους μαθητές τους”.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Κ. Ασπράγκαθου, τονίζοντας ότι “το νομοσχέδιο βγήκε σε χρόνο που δεν έπρεπε”. Σε ότι αφορά στην χρήση κάμερας η ίδια είπε ότι “η τάξη είναι ομπρέλα που προστατεύει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς” και στο πλαίσιο αυτό η τοποθέτηση καμερών δεν γίνεται αποδεκτή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κοζάνης Ζ. Ντούντας ανέφερε πως “συμμετέχουμε στη διαδικασία που προκήρυξε η ΔΟΕ. Ζητήσαμε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και να γίνει διάλογος”, ενώ χαρακτήρισε την διαδικασία εισαγωγής της τροπολογίας για τις κάμερες αντιθεσμική.
Σωκράτης Μουτίδης
Μοιραστείτε την είδηση