Διασπάται ή όχι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού. Ποιος θα μας ενημερώσει; Του Νικ. Λαζαριώτη

3 Min Read

Είναι γνωστό, στο πανελλήνιο πλέον, το θέμα Βελβεντού και οι κινητοποιήσεις κατοίκων με αίτημα την επανασύσταση (είναι λάθος το ανεξαρτητοποίηση) του πρώην Δήμου.

Δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά στα πολιτικά λάθη και από ποιους έγιναν στο παρελθόν. Ερχόμαστε στο σήμερα.

- Advertisement -

Μεγάλη μερίδα κατοίκων του Βελβεντού, διεκδικεί και το καταθέτει σε κάθε πολιτικό πρόσωπο που επισκέπτεται το Βελβεντό ή το νομό Κοζάνης εδώ και οχτώ χρόνια, το αίτημα επανασύστασης του πρώην Δήμου Βελβεντού. .

Σε τοπικό επίπεδο, νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές κ.λ.π. με συχνές επισκέψεις και δηλώσεις, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το παραπάνω αίτημα.

Από όλα τα άλλα κόμματα δεν υπάρχουν, τουλάχιστον δημόσια, σχετικές εμφανείς τοποθετήσεις ή δεσμεύσεις στελεχών τους .

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πήρε απόφαση ότι δεν θα έχει αντίρρηση ούτε θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση διασπάσει τον Δήμο.

Μπήκαμε ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο για τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές και είμαστε μια από τα ίδια. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση. Διαδόσεις, φήμες, δήθεν διαρροές, κουτσομπολιά και πάντως όχι υπεύθυνη ενημέρωση.

Εν τω μεταξύ οι Δήμοι άρχισαν τις διαδικασίες κατάρτισης των προϋπολογισμών για το 2019. Με ποια δεδομένα ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού θα καταρτίσει προϋπολογισμό ; Ο χρόνος όχι μόνο στενεύει αλλά πιθανόν να μην υπάρχει για μια τέτοιου είδους αλλαγή.

Μακάρι τα υπουργεία και όχι ένα μόνο ένα υπουργείο, να έχουν βρει λύσεις στα ζητήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν από τη διάσπαση (π.χ οικονομικές υποχρεώσεις και απαιτήσεις, περιουσία, προσωπικό κ.λ.π) και να δημοσιευτεί όσο το δυνατόν συντομότερα η απόφαση (αν ήταν δυνατόν χθες) για να πάμε ήρεμα, ξεκάθαρα και πολιτισμένα στην προεκλογική περίοδο και στις εκλογές.

Η μετάθεση από μήνα σε μήνα δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Εκτός εάν οδηγηθούμε σε ένα Δήμο «υβρίδιο», «τιμής ένεκεν», δηλαδή μόνο στα χαρτιά χωρίς να έχει δοθεί λύση στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν.

Όπως διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ «”Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Δήμος Βελβεντού θα κατέβει αυτόνομα” δήλωσε κατά την ομιλία στα εγκαίνια του υδροηλεκτρικού σταθμού του ΤΟΕΒ Βελβεντού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των  Βελβεντινών».

Πως δίνει τέτοια διαβεβαίωση ο Περιφερειάρχης ; Γνωρίζει κάτι περισσότερο ή εκφράζει ευχή και επιθυμία ;

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να γνωρίζει ; Ποιος θα το ενημερώσει ;

Εδώ και τώρα απόφαση. Διατήρηση του σημερινού Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ή διάσπαση και επανασύσταση του πρώην Δήμου Βελβεντού.

 

08/11/2018

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Μοιραστείτε την είδηση