Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

4 Min Read

«Ψηφιακή Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας»

Master of Science (MSc) in Digital Health & Health Management 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2023 – 2024

Τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του εγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ-Master) «Ψηφιακή Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Digital Health & Health Management)».

- Advertisement -

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) απευθύνεται σε πτυχιούχους τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών, Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας (Ιατρικό, Παραϊατρικό, Νοσηλευτικό, Μαιευτικό) και άλλους Επιστήμονες Υγείας  καθώς και στους αποφοίτους τμημάτων Φυσικής, Μαθηματικών, Οικονομικών και Βιολογίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή/και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, που επιθυμούν να στελεχώσουν Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Πρόκειται για πρόγραμμα διαδικτυακής (online) και διαδραστικής (interactive) εκπαίδευσης στην καρδιοτοκογραφία που προσφέρεται στους φοιτητές του Τμήματος Μαιευτικής (ΣΤ’ και Ζ΄ εξάμηνο).

Το πρόγραμμα αυτό (αριθμός έργου ΕΛΚΕ: 80828) θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Μποδοσάκη για το έτος 2023.

Ακαδημαϊκή συνεργασία του τμήματος Μαιευτικής με το Ηλιτόμηνον στα πλαίσια της διδασκαλίας του Μαθήματος ΜΕΝΝ

Στα πλαίσια ενδυνάμωσης και εμπλουτισμού της διδασκαλίας του μαθήματος Μαιευτική Φροντίδα Νεογνών είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά την κ.Lela Vavouraki Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ηλιτόμηνον με μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη στα πρότυπα αναπτυξιακής φροντίδας των νεογνών. Το Ηλιτόμηνον ανήκει και δρα στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα με το EFCNI.

Πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης: “Τοκετός στο νερό (waterbirthing)

Πρόκειται για πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης που παρέχεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποκλειστικά σε Μαίες/Μαιευτές.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2 κύκλοι του προγράμματος με περισσότερους από 50 συμμετέχοντες/αποφοιτήσαντες (1ος κύκλος: Απρίλιος-Ιούνιος 2022, 2ος κύκλος: Ιανουάριος-Μάρτιος 2023).

Ενημέρωση εγκύων για το “baby swimming” από το τμήμα Μαιευτικής

Είναι η πρώτη χρονιά που πραγματοποιείται συστηματική ενημέρωση για τα οφέλη και τον τρόπο διεκπεραίωσης του “baby swimming” στο κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, με την ταυτόχρονη συμμετοχή εγκύων και μαθητευόμενων μαιών, δίνοντας την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους και να εκπαιδευτούν παράλληλα.

Πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης: ‘Διαλείπουσα ακρόαση εμβρύου στον φυσιολογικό τοκετό’

Πρόκειται για πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης που παρέχεται από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποκλειστικά σε Μαίες/Μαιευτές.

Η διαλείπουσα ακρόαση του εμβρύου στη διάρκεια του τοκετού συστήνεται ως η κατάλληλη επιλογή παρακολούθησης του εμβρύου σε κυήσεις low-risk (χαμηλού κινδύνου) σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς και τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες (NICE, WHO).

Βραβείο καλύτερης εργασίας φοιτητή/φοιτήτριας

Το βραβείο καλύτερης εργασίας φοιτητή/φοιτήτριας στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα απονεμήθηκε στην φοιτήτρια κα Νικολέτα Χατζηπαναγιωτίδου. Η εργασία που παρουσιάστηκε προφορικά και βραβεύθηκε είχε τίτλο: ‘Μη-παρεμβατικοί τρόποι παρακολούθησης της γυναίκας κατά τον τοκετό: Η ελληνική πραγματικότητα.’

Υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Τζητηρίδου παιδίατρος – νεογνολόγος επίκουρη καθηγήτρια τμήματος Μαιευτικής ([email protected])

Τεχνική υποστήριξη Ευθύμιος Κωτσίδης (ΕΤΕΠ) ([email protected])

Μοιραστείτε την είδηση