Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 – Δευτέρα 28 Αυγούστου

3 Min Read

Δευτέρα 28 Αυγούστου στη δεύτερη εβδομάδα για το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ).
Στις 19:00μ.μ στο Λαογραφικό Μουσείο, θα γίνει η παρουσίαση των έργων διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Σύνθεσης του 16ου ΔΣΜΚ στα πλαίσια του εργαστηρίου Σύγχρονης μουσικής.
Η όγδοη ημέρα του ΔΣΜΚ κλείνει στις 21.00μ.μ. με μια βραδιά μουσικής και λόγου που θα πραγματοποιηθεί στα Καραούλια Λευκοπηγής και στο αμπέλι του Γιώργου Μητλιάγκα.
Ο Στάθης Νατσιός και η Σίσσυ Ζυμάρα διαβάζουν την “Πέτρα του Ηλιου” του Οκτάβιο Παζ. Οι Poor Cousins [Naomi Morse, βιολί, φωνή, και Emmet Μc Gowan, κιθάρα, φωνή] παίζουν μουσική και τραγούδια από τη Νέα Αγγλία, την Ιρλανδία, τα Απαλάχια Όρη, την Αγγλία, το Κεμπέκ και τον Αμερικάνικο Νότο.
Λίγα λόγια για τους Poor Cousins:
Poor Cousins, Βιολί / Κιθάρα / φωνή

Οι Poor Cousins αποτελούνται από τη Naomi Morse (βιολί, φωνή) και τον Emmet Mc Gowan (κιθάρα, φωνή). Η Naomi και ο Emmet παίζουν μαζί μουσική από τότε που συναντήθηκαν στο York της Αγγλίας το 2006 (στην κουζίνα του ΠΔ). Με ρίζες εκατέρωθεν του Ατλαντικού (ΗΠΑ και Ιρλανδία), συνδυάζουν τραγούδια ζεστά και προσωπικά με τολμηρές και προκλητικές μελωδίες σε ένα χαλαρό ύφος. Στο βιολί, η Naomi ανακαλύπτει ήχους εκρηκτικούς και αέρινους συνάμα που δένουν άψογα με τους συνοδευτικούς ρυθμικούς και εκλεπτυσμένους ήχους της κιθάρας του Emmet.
Έχοντας ως έδρα τους τη Νέα Υόρκη, οι Poor Cousins ερμηνεύουν διάφορα είδη παραδοσιακής μουσικής από την Αμερική, τη Νέα Αγγλία, την Ιρλανδία, το Κεμπέκ και τη Σκωτία. Πέρα από τις τακτικές εμφανίσεις τους στην περιοχή της Νέας Υόρκης, έχουν κάνει εμφανίσεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Naomi έχει περιοδεύσει με τη χορωδία Northern Harmony του Βερμόντ, και έχει παίξει σε εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς της Νέας Αγγλίας (“contra” dances) στις ΗΠΑ.

Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).
Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου: 12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες, 10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων, 5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.
Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος
Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062 e-mail: [email protected]
Χορηγοί:
Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σεμινάριο και συναυλία 30ης Αυγούστου), Πιάνα Γιαννακίδη (χορηγία πιάνου συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας).

Μοιραστείτε την είδηση