Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 – Παρασκευή 25 Αυγούστου

2 Min Read

Σήμερα, Παρασκευή 25 Αυγούστου, οι εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες συνεχίζονται στο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ). Στις 10:00 π.μ, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, ο σολίστ πιάνου Κώστας Λούκος, παραδίδει ειδικό ανοικτό μάθημα, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τις αρχές ερμηνείας και τεχνικής του Glenn Gould, όπως αυτές αναλύθηκαν στις δυο προγενέστερες διαλέξεις (Δευτέρα και Τετάρτη, 21 και 23 Αυγούστου), είτε σε έργα μικρού μεγέθους είτε σε αποσπάσματα έργων της επιλογής τους.
Θα ακολουθήσει στις 17:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, η διάλεξη της σολίστ πιάνου και τελειόφοιτης μεταπτυχιακής σπουδάστριας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. Άννυς Τζούμα με τίτλο «Μνημονική λειτουργία στον εγκέφαλο και η εφαρμογή της στη μουσική εκτέλεση». Η μνημονική λειτουργία αποτελείται από πολλά διαφορετικά συστήματα που το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Στον τομέα της μουσικής μας απασχολεί η κινητική μνήμη και πώς η εκμάθηση μιας κινητικής αλληλουχίας μπορεί να οδηγηθεί στην αρτιότητα, δημιουργώντας τις υποδομές για την επίτευξη του υψηλού επιπέδου δεξιοτεχνίας.
Στις 20.00μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο, οι καθηγητές του ΔΣΜΚ Valerie Pearson, βιολί, Zoran Stepic, τσέλο, Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο και Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο, δημιουργούν ένα υπέροχο μουσικό τοπίο με «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία» και τα εξής έργα Ρώσων συνθετών που όλα γράφτηκαν στη νεότητά τους:
M. Glinka: Trio pathétique
A. Khachaturian: Τρίο
S. Rachmaninov: Trio Élégiaque, αρ. 1
Ι. Stravinsky: Η Ιστορία του Στρατιώτη

Οι βραδινές συναυλίες του παράλληλου Φεστιβάλ είναι ανοικτές σε ακροατές με γενική είσοδο € 5 και για ανέργους, μαθητές, πολύτεκνους € 1. Αποκτήστε την κάρτα διαρκείας με € 20. Για τους μαθητές του ΔΣΜΚ, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε την είδηση